A vidéki kínai éttermekben, gyorsbüfékben is kínaiak az eladók?
"Kb. annyi a hasonlóság mint a magyar meg az orosz között"
Érdekes módon Németországban sokak szerint teljesen egyformán hangzik!
Hát ez speciel nem igaz, Pesten is vannak magyar eladók kínai kajáldában.
Itt vidéken parasztfalván mondjuk több magyar van, az igaz, de nálunk vegyes: van amelyikben csak kínai van, van ahol csak magyar, van ahol mindkettő. (most a kínai meg vietnami közti különbségbe ne menjünk bele, nekem ezek mind egyformán néznek ki)
Nálunk a hozzánk legközelebbiben a tulaj egy házaspár, ők kínaiak. Ők is főznek, az ételeket ők merik a tálalópult mögül a tányérra, vagy az elviteles dobozba. Van egy alkalmazott kislány, ő magyar. Ő viszi ki asztalhoz az italokat, kaját, kávét, teát csinál, leszedi az asztalokat, zacsiba teszi az elviteles dobozokat, de az ételhez nem nyúl sosem. Ez nem tudom miért van :)
Amúgy Szombathely. Lehet, hogy vietnámiak, rasszistának hangzik, de én sem tudom ezeket a keleti népeket megkülönböztetni (nyilván az indiaiakat igen). De akkor miért nem nyitnak a vietnámiak "vietnámi gyorsbüfét"??
"De akkor miért nem nyitnak a vietnámiak "vietnámi gyorsbüfét"??"
Mert az nem elég ismert és nem lenne elég vendégük, a kínai meg már elfogadott
Nyugatom vannak külön vietmani éttermek is (nem gyorsbüfék!), és legalább annyira jól mennek, mint a kínai vagy tai-i éttermek - mert ott ezek sem gyorsbüfék, hanem igényes éttermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!