Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ti szoktatok borravalót adni?

Ti szoktatok borravalót adni?

Figyelt kérdés

Eléggé vitatott ez a téma.

A legtöbben azon a párton vannak, hogy más sem kap borravalót a munkájáért külön, ő miért adna a futárnak/pincérnek?

De sokan(Gyanítom vendéglátósok) pedig azon a párton vannak, hogy kötelező a borravaló és aki nem ad, az egyen otthon stb.

Szóval elég szélsőséges véleményeket szoktam hallani.

Én is annak a pártján vagyok, hogy ha nem elégedett a fizetésével, vagy éppen egyáltalán nem kap, akkor a főnökével meccselje le, ne az ügyfeleket pumpolja.

Közel egy millió magyar dolgozik már külföldön, egyre kevesebb a munkaerő, egyre jobban megbecsülnek és próbálnak a kedvünkre járni.

Pár éve, ha nem tetszett valami, akkor éreztették veled, hogy semmi gond, 5 perc alatt találunk mást a helyedre.

Most pedig nem így van, inkább van munkaerő hiány a legtöbb ágazatban, szóval igyekeznek megbecsülni a munkavállalókat..Nem mondom, hogy mindenhol így van, de nagyon efelé billen a mérleg már.

Szóval nem értem, hogyha kevésnek tartja a futár a fizetését vagy éppen saját költségből kell fuvaroznia, akkor miért vállalja el úgy a munkát? Miért alapozik a borravalóra? A vendég is ugyanúgy megdolgozott a pénzéért, a fizetéséből él, nem várható el, hogy elosztogassa, csak mert a futár keveset keres.

Szóval nem nagyon értem ezt a dolgot, hogy miért várják el a borravalót.(Főleg ha tök bunkók)

2017. máj. 11. 20:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

Azaz a pasid csak napi3-4 órát tölt a családjával,mert hülyére melózza magát valamivel, amivel kevesebbet keres, mint másutt keresne?

Ennek a hobbinak még a családját is beáldozza ... érdekes. Itt nem a borravaló a probléma.

2017. máj. 12. 10:23
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Kedves 7-es válaszoló!

Sajnos én eddig szinte minden alkalommal az ellenkezőjét tapasztaltam. (Tisztelet a nagyon-nagyon ritka kivételeknek)

Soha nem sürgetek senkit, ha meg van adva, hogy 50 perc alatt házhoz hozzák, és még 1 óra elteltével sincs itt, akkor sem hőbörgök.

Minden elérhetőséget tök részletesen megadok (még a csengő színét is), egy pillanat alatt kirohanok a házból a kapuig, de csak örülhetek, ha nem vágják a fejemhez a cuccot.

Én hül...e, meg ugye előre összekészítem a pénzt, borravalóval, és egyből odaadom.

Nyilván nem fogok egy 1600 forintos pizzára 2500-at vagy többet adni.

Az a baj, hogy ha van egy elégedetlen vásárló, az ismeretlenül is bunkó lesz a következő alkalommal, szegény futár meg nem érti, emiatt talán ő nem lesz túl kedves a következő címen, és így tovább.

És fordítva.

2017. máj. 12. 18:39
 13/15 anonim ***** válasza:
60%
En alapjaraton szoktam hagyni. Ha nagyritkan olyan helyzetbe kerulok, hogy nem tudom eldonteni, hogy kellene vagy sem, akkor pedig fizetek kartyaval es meg van oldva.
2017. máj. 13. 00:54
 14/15 anonim ***** válasza:
60%
8-15%-ot százalékot majdnem mindig adok, kivétel futárnál a nagy késés, vagy ha kimondottan bunkó a kiszolgálás.
2017. máj. 13. 17:43
 15/15 anonim válasza:
100%

Akkor adok ha úgy érzem megérdemli.

pl a futárnak is mindig adok mert utánnam jön ha esetleg nem lennék otthon de a közelben vagyok, el is kérte már a számom, nagyon jófej szóval én úgy érzem megérdemli, bedobhatna egy értesítőt mint pl az egyik kollégája aztán Szevasz tavasz... de nem, ő mindent megtesz azért , hogy megkapjam amit rendeltem és ezért nekem alap, hogy honorálom.

2017. jún. 3. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!