A bögrében gyüjtött borravaló kié?
Figyelt kérdés
Több budapesti vendéglátóhelyen a kaszánál van egy kihelyezett bögre ahová be lehet dodni pénzt amit borravalónak szánunk a kiszolgálásért cserébe.Ez nem kötelező, mindenkinek szíve joga hogy ad és mennyit.Én szoktam adni.Ma láttam, hogy a kaszánál a lány a tele lévő bögre tartalmát a pénztárba üríti.Ha a tulajhoz kerül akkor nincs értelme a borravalónak.A vásárló becsapása mindez,lefordítva.2017. márc. 31. 23:22
1/8 anonim válasza:
Valószínűleg azért ürítette a kasszába hogy legyen apró váltópénznek. Egy étteremben kevesen fizetnek aprópénzzel, viszont a kasszában kell hogy legyen visszaadni. Nálunk is van hogy 6-8 ezer forint összegyűlik apróban, azt bedobjuk a kasszába, mert ott szükség van rá, és ezresekben osztjuk szét.
2/8 anonim válasza:
Nekem szóltak már, hogy ne adjak borravalót, mert nem kapják meg.
Volt már olyan is, hogy emiatt megkérdeztem az illetőt halkan, hogy elteheti vagy sem és válaszoltak szolidan.
De én is kezeltem már kasszát és a borravaló általában apró, tehát kiváltottam papírpénzre és a kasszába ment a fém, mert oda meg pont az kell inkább.
3/8 anonim válasza:
Ez helytől is függ. Van olyan hely, ahol szétosztják az aznapi dolgozók közt, de sok olyan helyről tudok, ahol a manager egyszerűen lenyúlta.
4/8 anonim válasza:
Ha a kasszába üríti, ugyanannyit ki is kell vennie, mert ellnőrzéskor büntet a nav :)
5/8 A kérdező kommentje:
Koszonom az infot akkor nem dobok ujra be, ha tenyleg más zsebébe kerul mint ahova szannam. En a tejivorol irtam, ez lenne ahol a manager lenyulja?
2017. ápr. 1. 17:31
6/8 anonim válasza:
Nem tarthatjak meg megy a közösbe es ha hiany van abbol fizessuk. De gyakorlatilag ugyis a fonoke lesz
7/8 A kérdező kommentje:
Akkor megint csak egy csalas.. jo tudni maskor nem dobok be sehol
2017. ápr. 1. 23:25
8/8 anonim válasza:
Hallottam olyan helyről, ahol a főnök mindig annyit lenyúlt, amennyi a borravaló összege, így nem érte meg azt kapni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!