Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi viszi rá az embert arra,...

Mi viszi rá az embert arra, hogy étteremben dolgozzon?

Figyelt kérdés
Iszonyatos robotolás, 12-14 órás talpalás, állandó rohanás, zaj és bűz, stressz és idegeskedés minden egyes nap. Egy időben dolgoztam konyhán, tehát nagyjából képbe vagyok ezekkel a dolgokkal. Azzal is, hogy a legtöbb szakács hihetetlenül utálja a vendégeket és a legtöbbjüket legszívesebben belefojtanák egy kanál vízbe. Ezek miatt a dolgok miatt nagyon megutáltam a konyhamunkát és mind a mai napig nem értem hogy mások miért szeretik ezt csinálni.
2017. jan. 8. 23:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
75%
És ismét leírtad egy tipikus esetét annak ha rossz a pincér :D
2017. jan. 9. 12:23
 22/25 anonim ***** válasza:
70%

Azért nem hinném, hogy olyan sok a problémás vendég.

Egyszer szóltam étteremben (pedig elég gyakran járok), amikor konkrétan hideg volt az étel. De ez nem hiszem, hogy túl nagy elvárás lenne, hogy a főtt ételt ne tök hidegen kapja meg az ember. Erre a pincér pofákat vágott.

Nem hinném, hogy én lennék a hibás.

Szóval nem megsértődni kell, hanem normális kaját kell a vendég elé tenni.

2017. jan. 9. 12:28
 23/25 A kérdező kommentje:

# 22

Ki beszélt itt sértődésről? Van egy elvárás aminek meg kell felelni, de ha valaki (pl. egy vendég) ezt felülírja, azt adott esetben nehezen lehet tolerálni úgy hogy közben az ember próbál mindent megtenni azért hogy megfeleljen az elvárásoknak. Viszont van egy-két problémás illető, akinek nem lehet megfelelni még akkor sem ha fejre állsz. Egy baromi nehéz nap után pedig az embernek nem könnyű ezt elviselni (főleg ha minden héten előfordul egy-két ilyen). Gondolom egyértelmű hogy miről beszélek.

2017. jan. 9. 13:30
 24/25 A kérdező kommentje:
Ezért van az, hogy azok akik besokallnak ettől egy idő után, már úgy fogják készíteni az ételt hogy "bár akadna meg az illető torkán". Sajnos tudom hogy ez van mert én ilyen környezetben dolgoztam ilyen emberek között.
2017. jan. 9. 13:37
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
23: de ez minden munkahelyen így van. Mindig van stressz. Mindig vannak rossz napok, rossz időszakok. Annak is, aki egyedül ül egy irodában. Csak neki nem a vendégek miatt, hanem a határidők miatt, a túlóra miatt, vagy mert cseszteti a főnök, stb.
2017. jan. 9. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!