Mi viszi rá az embert arra, hogy étteremben dolgozzon?
Van aki rákényszerül.
Én sem dolgoznék ilyen helyen, kivéve olyan pozícióban aki a kajákat készíti (szakács, séf, vagy fogalmam sincs mi a hivatalos elnevezés), de annyira nem vagyok profi abban a témában, hogy bárhol is alkalmazzanak.
Na igen én kb 4hónapja hagytam abba a vendéglátást,inkább elkezdtem egy villanyszerelő szakmát és most abban fogozom:)
A vendéglátás az egy ördögi kör,undorító dolgokat láttam tapasztaltam.Egy dolog volt pozitiv hogy megfizettek de visszagondolva nem érte meg.Hogy mi vitt rá..talán a közösség mivel van olyan hely ahol kis közösségek alakultak ki a kolegákkal:)Szakma iránti szeretet de ez a végére átalakult gyűlöletté!
Egyik munka sem egyszerű. Van aki a vendéglátásban lát annyi pénzt amiből el tudja tartani magát és olyan is van aki gyári munkásnak megy, vagy villanyszerelőnek :)
A gyári munkásoknak sem egyszerű, talán az még durvább. Barátnőm példáját tudom felhozni. A hét 6 napján minden reggel 4kor kel és 5kor indul a vonata. 6.15kor meg kezdődik a műszak. Szombatonként is be kell járnia sokszor túlórázni. Most két ünnep között is behívták őket. Ugyanúgy 4 kor kelt két ünnep közt is.
Apám autószerelő volt magánvállalkozásban, volt hgoy meg is égett, mert nem tudta hogy csurig volt a benzintank az egyik cigánygyereknek és amikor a kocsi alatt volt a steklámpára rácsurgott egy kis benzin.
A hasának egy része megégett és az egyik kézfejének a 3/4e. Aztán aszmás lett. Végül abbahagyta. Jól keresett vele, csinált mindent. Esztergályozott, autót szerelt, gumit is tudott cserélni, centírozott. Dobozos furgonokat alakított át kisbusszá és vitte KPM vizsgára. Mindent csinált anno.
Én fogtechnikusként dolgozom, nekem se könnyű. Van hogy egy pótlást hajnalig csinálok, és csak 4 órát alszok. Mert időre meg kell csinálni. Sok helyen embertelenül dolgoztatják az embert, és bent kell lenniük túlórázni.
Én nem sajnálom a vendéglátókat, megdolgoznak ők is a pénzért, ahogy mindannyian.
#5
Én nem általánosítok. Sok konyhában megfordultam már (üzemi kifőzde, kevésbé nívósabb és nívósabb éterembe egyaránt) és az esetek nagy részében mindenütt ugyanaz volt a helyzet, amit a kérdésben is leírtam. Sőt, tapasztaltam még durvább dolgokat is.
Nyilvánvaló, hogy az embernek szeretnie kell ezeket a dolgokat, másképp nem dolgozna konyhán (a pénz az másodlagos).
Én pl. szeretek főzni de konyhai munkát nem ezért csináltam, hanem azért hogy legalább kajára ne legyen gondom havi szinten az albérlet mellett, mivel konyhán nehéz éhenhalni.
# 8
Figyelj, minden szakmának megvan a maga rákfenéje, dolgozni meg muszáj. Akár szereti az ember akár nem. Viszont én arra lettem volna kíváncsi hogy mi viszi rá az embert, hogy szándékosan egy ilyen kemény fizikai munkához szerezzen végzettséget és ínszakadásig dolgozzon is benne?
Nekem ez szükségmegoldás volt, valaki viszont szándékosan választja ezt a sok szakma közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!