Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Köteles vagyok szervízdíjat...

Köteles vagyok szervízdíjat fizetni akkor is ha nem vagyok megelégedve a szolgáltatással?

Figyelt kérdés
Budapest belvárosában főleg a turisták által látogatott helyeken már mindenhol szervízdíjat kell fizetni.Azokon a helyeken ahol nem self service van. Én picit bántónak tartom hogy egy igy is túlárazott kávé után szervízdíjat számláznak ki. Sokszor a kávé ihatatlan, a kiszolgálás minősége sílány, várni kell egy üveg palackos vízre 15 percet ami 990 forint (3 euró ez komoly!). Ha feltünik a pincérnőnek hogy mégsem amerikai vagy német "pénzes" turisták vagyunk elkezd bunkó lenni, mert mi nem fogunk 500-1000 forintot borravalóra otthagyni.. Ez az egész a 1990 éveket idézi bennem a Zimmer Feri film világát ahol a magyarok szemével gazdag kelet-német nyaralót 1000x csellel akarták lehúzni a primítív vendéglátók akik egy nyár alatt akartak meggazdagodni. Kár hogy 20 év telt el, de ez a gondolkodásmód még ma is megvan élénken a vendéglátósokban.
2017. jan. 2. 22:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%

"Még egyszer: a borravaló nem jár, azt maximum ki lehet érdemelni."

Semmiféle KÜLÖN érdem nem kell hozzá. Ez igenis nálunk, itthon is JÁR. Ezzel egészítik ki a hol kevesebb, hol több pénzüket, amit a munkáltató nem akar fizetni :)

Szóval itthon igenis JÁR. Ez egy bunkó magyar szokás, hogy a vendéggel fizettetik meg a pincérek nem egészen teljes fizetését.

Nálunk, magyarországon jár, hacsak nem... valami rossz fát tett a tűzre, és kivívta az ellenszenvünket :) Vagy maga a hely, vagy ő maga. Akkor valóban nem jár.

Alapesetben ez bizony jár, és nem kell hozzá külön kiváltság.

Furulyázzon közben, vagy beszéljen 7 nyelven?

A szervízdíj pedig: kötelező, nem lehet választani, hogy akkor én azt most nem fizetem. Kötelező!

Csak ahol szervízdíjat kell fizetni, ott nem szoktak borravalót adni. Ilyen egyszerű ez. Annál is inkább nem, mivel a külföldieknél nem megszokott dolog, hogy borravalót fizetnek.

Náluk szervízdíj van, ezt szokták meg.

Ezen felül ők nem szoktak külön fizetni.

2017. jan. 3. 03:49
 12/28 Carragher_x ***** válasza:
94%

"Ez igenis nálunk, itthon is JÁR"

Ha járna, akkor szerepelne a számlán. Az a szervízdíj. Szóval még egyszer: a borravaló nem jár, sőt általában azt sem tudod, hogy kinek adod valójában. Merthogy van ahol nem is kap belőle a pincér, a teljes személyzet akinek a munkáját igazából honorálnád, az meg a legritkább esetben részesül belőle. Ez a felfogás, miszerint "jár" csak magyarokra jellemző évszázados múltra visszatekintő adócsaló, szabálykerülő, összekacsintó magatartás egyik terméke, ugyanúgy mint a hálapénz, meg a "számla nélkül mennyi lenne"...

Akinek persze erre a mételyre van szüksége, az fizetgesse nyugodtan minden alkalommal a szerinte kötelező borravalót, mindenféle valós ok nélkül. Bár ennyi erővel adhatna a postásnak, a bolti eladónak, meg a jegyszedőnek is némi borravalót:)

2017. jan. 3. 04:00
 13/28 Carragher_x ***** válasza:
94%

"Furulyázzon közben, vagy beszéljen 7 nyelven?"

Valószínűleg egyikért se adnék borravalót:) Ellenben, ha mondjuk vmit az ízlésemre szabva átalakítanak a kínálatból vagy épp olyan légkört teremtenek a munkájukkal, amit értékesebbnek gondolok annál, minthogy szimplán elvégezték a munkaköri leírásukat, akkor általában adok.

2017. jan. 3. 04:11
 14/28 anonim ***** válasza:
55%
40 %-os megérdemelnéd, hogy meglincseljenek téged. Míg más 3-kor kell, hogy húgyért szarért dolgozzon 12 órába, addig te de csapvízért is képes vagy fizetni egy ezrest a váci utcában egy puccos kávézóban. Elég szomorú hogy ilyen ostoba buta emberek élnek itt, aki más 10 ember pénzét, fizetését éli fel, és képes 10-szeres árat is fizetni azért, hogy mint a páva, pipiskedjen, megmutassa az ostobaságát.
2017. jan. 3. 04:17
 15/28 anonim ***** válasza:
73%
Én amúgy azt gondolom hogy neked csak a szád jár 40 % os , inkább irigységet látok a szavaid mögött, piti, kisstílűséget. A borravaló nem jár, sem a postásnak, sem a fodrásznak, sem az orvosnak, sem pedig a pincérnek. Ha te adsz neki, az a te magánügyed, egészségedre.
2017. jan. 3. 04:33
 16/28 anonim ***** válasza:
68%

Csak be ne vezessék ezt a szerviz dijakat máshol is.

Egy kiló kenyér 300 ft, plusz szerviz dij 100 ft.

Tej kb 300 ft, plusz 100 ft.

Egy kiló disznóhús 1300 ft, plusz 200 ft szervizdij.

Magyar gazdaság ilyen???

2017. jan. 3. 04:59
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

"Ellenben, ha mondjuk vmit az ízlésemre szabva átalakítanak a kínálatból vagy épp olyan légkört teremtenek a munkájukkal, amit értékesebbnek gondolok annál, minthogy szimplán elvégezték a munkaköri leírásukat, akkor általában adok."

13 # álmodik a nyomor. Ki vagy te? Kensington hercege? Senki se fog körbeugrálni téged, ha csak nem vagy ismert, vagy gazdag ember.

És téged minősít, ha nem adsz. Én CSAK akkor nem adok, ha nem voltam valamivel nagyon megelégedve. Minden további esetben ADOK!

Adok a postásnak, adok a kozmetikusnak, adok a fodrásznak, etc.

Még a szállodában is ADOK, a recepción amikor kijelentkezem. Nem is keveset.

Tisztában vagyok vele, hogy nem ANNAK adom, akinek a kezébe nyomom, hanem kvázi "szétdobják" a napi borravalót. Ez engem nem érdekel.

2017. jan. 3. 05:18
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
14-es meglincselni téged kéne, te beteg, irigy állat!
2017. jan. 3. 05:19
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

14-es oda ülök be ahova akarok! Neked meg nyasgem. Felőlem mehetsz Dunának is, az se érdekel.

Az én pénzem, azt csinálok vele amit akarok, és arra költöm amire akarom! Ha te ettől felfordulsz és agyvérzést kapsz, engem az is totál hidegen hagy, sőt ezek után amit idehánytál nekem, még jobb is lenne :)

2017. jan. 3. 05:21
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

62 %-os "irigységet, piti kisstílűséget"?

Ezt hol álmodtad? Pont, hogy te vagy a kisstílű és pitiáner, aki engem merészelsz leszólni azért, mert beülök egy helyre, vagy adok borravalót. Igen, magánügyem. De mivel erről szólt, el is mondom a véleményem.

Az irígy, kis stílű pontosan te vagy itt, mert meg akarod mondani másnak, hogy mit és mennyit költsön, és hova üljön be, és mit egyen-igyon, mit vásároljon a saját pénzéért :)

Ezen felháborodni és lincselésre buzdítani, komoly problémákat jelent. Mentálisan beteg, sérült egyed lehetsz, aki tele van agresszióval és frusztrációval, mert nem tudod elfogadni azt, ha másnak jobbra is telik és azt meg tudja, meg akarja fizetni!

Engem nem érdekel te hogy élsz, de nincsen jogod felháborodni azon, hogy én mennyit és mire adok ki! Világos?

Ezt senki sem döntheti el. Marharépa.

Vagy minden emberhez odamész, akit meglátsz egy jobb helyen odamész hozzá pattogni? Elég szánalmas vagy, hallod-e?

2017. jan. 3. 05:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!