Elegánsabb étteremben lehet kézzel enni?
Figyelt kérdés
Múltkor kaptam báránybordát és sok hús maradt a csontok közt és nem mertem kézzel hozzányúlni.2016. jún. 7. 14:29
1/4 szaszaa11 válasza:
Természetesen lehet. Hogy illik-e, és a felszolgálók röhögnek-e rajtad a söntésben, az más kérdés. Egyébként onnan tudod, mi az ami az éttermi etikett szerint kézzel is ehető, hogy ezekhez az ételekhez kapsz kézmosó alkalmatosságot is. Csomagolt törlőkendő, asztali kézmosó, stb. Ha meg olyan helyen vagy ahol mondjuk egy libacombhoz nem kapsz kézmosót, az nem elegáns étterem.
2/4 anonim válasza:
Kérdező, tanulj meg késsel-villával enni, mert elég béna lehetsz.
Nem, nem szoktak báránybordát kézzel enni. Az előző válaszoló nagyon körülményesen írja le a kb. 50 évvel ezelőtti illemet, manapság már nagyon kevés helyen és nagyon kevés ételhez hoznak kézmosót és a borda nem ilyen.
3/4 anonim válasza:
Mindenhol lehet, de sehol sem illik.
Ellenben elég gáz, ha nem tudsz rendesen késsel-villával enni.
4/4 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem írtam, hogy nem tudok. De viszont késsel és villával nem bírom szétfeszíteni a csontokat.
2016. jún. 7. 16:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!