Michelin csillagos étteremben lehet kapni hétköznap ebédre olcsóbbért (800 ft) menüt?
Nem lehet.
Egy felső kategóriás étteremben miért adnának bármit olcsón? Hogy a 800 Ft-os menüsök ott foglalják az asztalokat azok elől akik étlapról ennének, semmi értelme.
Egy Michelin csillagos helyen prémium alapanyagból dolgoznak, valamint a szakképzett személyzetnek sem 500 Ft az órabére, ezeket ki kell termelni valamiből.
A Budapesti éttermekben a főételek ára 8000 Ft-nál kezdődnek. És ez csak egy étel, nem menüsor.
Másik: a menü előre elkészült ételekből szokott állni. Gondolod, hogy felmelegített rántott hússal, s hajnalban lefőzött rizzsel lehet csillagokat szerezni?
Na, akkor álljunk meg egy pillanatra.
Először is tisztázzuk, hogy egyetlen egy darab michelin csillagos étterme van Magyarországnak.
Másodszor az utolsónak üzenem, hogy Pest ide vagy oda, de ahol 8000 ft egy főétel, ott már elvárom, hogy angol szervízzel felszolgált esetleg különleges vagy ritka, jól elkészített, magas minőségű ételt kapjak. Nagyon kevés étterem adhatja ennyi pénzért az ételt. Azok is azért, mert valami pluszt nyújtanak.
Aztán térjünk ki arra, hogy mégis mi a fenének akarsz michelin csillagos étteremben ebédelni, ha 800ft-os menüre vágysz. Ne is haragudj, de számodra ott a sarki büfé, illetve a menza.
Igaz nem michelin csillagos, de nagyon magas színvonalú étterem mondjuk a MÁK bistro, amit ismerek. Itt egy 5 fogásos menüsor ára 25-35ezer körül mozog, és ez az 5 fogás éppen csak hogy jóllakat, mindenből egy falatnyi, még a főétel is csak pár harapás. Ezek az éttermek nem azért vannak, hogy az ember bemenjen jóllakni. Élményt nyújtanak, luxust. Ízekkel lakat jól, nem mennyiséggel.
A te világodban úgy gondolom, ez nem szimpatikus. Messziről kerüld el ezeket az éttermeket!
"Először is tisztázzuk, hogy egyetlen egy darab michelin csillagos étterme van Magyarországnak. "
5 van. Costes, Costes Downtown, Onyx, Borkonyha, Tanti
"Aztán térjünk ki arra, hogy mégis mi a fenének akarsz michelin csillagos étteremben ebédelni, ha 800ft-os menüre vágysz. Ne is haragudj, de számodra ott a sarki büfé, illetve a menza."
Volt bizonyos Esti Kornél úr, ki ugyan nem vágyakozott omelette à Woburn-t vacsorálni, de mivel igen éhes volt, hát rendelt egyet. Nem is lett volna semmi baj, ha nem ad magas borravalót.
Tessék csak utánaolvasni! Az én fiatalságomban kötelező volt, s talán választ is ad a kérdésre. Vagy nem.
Biztos sok választ ad a mai magyar valóságra egy 130 éves mesehős.
Ja vagy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!