Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Őn mit vár el egy étteremtől?

HopeErvin kérdése:

Őn mit vár el egy étteremtől?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megvizsgálni, hogy mi is az amit fontosnak teniktünk:

Választ keresek olyan kérdésekre hogy milyen a legvonzobb, leglátogatottabb, ideális étterem?

Mennyire fontos számodra a jó minőségű felszolgálás?

Mi fog meg egy bizonyos helységnél? (fellehet sorolni helységet, és hogy miért gondolja azt róla hogy vonzó?)

Bármilyen más ötletet is szívesen látok!



2015. dec. 14. 23:54
1 2
 11/12 Carragher_x ***** válasza:
75%

"Nem, nem kell megkerdezni az elso 5 percben, hogy izlik-e az etel" - De, van olyan étel, aminél erősen ajánlott megkérdezni, jellemzően sülteknél és olyan ételeknél amin utólag egyszerűen orvosolhatóak bizonyos kifogások.


"Kulon oldalva szedve a szarnyas-, marha-, stb. eteleket."

+1, illetve erről még annyi jutott eszembe, hogy ha már oldalakra van szedve, akkor régen rossz, mert túl hosszú az étlap. 10-15 féle főételnél többel dolgozó hely nagyon ritkán képes hozni minden fogásnál ugyanazt a minőséget.


"LEIRAS!"

+1 és ha igazán ki akar tenni magáért, akkor dobjon utána egy-egy jelet, hogy "glutén, tej, vega" pl. Semmibe nem fáj, mégis hatalmas odafigyelésről tanúskodik a vendég felé.


"Legyenek koretek"

Nekem is halálom a "vegyes köret uralkodása" :D Csomó idény jellegű zöldség van, ami még csak nem is drágább, csak egy kis kreativitás kell.


"FUSZEREK! Magyarok vagyunk, hasznaljuk mar"

Ez már inkább ízlés kérdése, ha ízlik odamész, ha nem nem, a fűszeresnek és a kevésbé fűszeresnek is megvan a célközönsége.


"nyaron kerdezzek meg hogy kerek-e jeget a kolamba, ne nekem kelljen kernek es varnom"

Ezzel nem értek egyet. Kérés nélkül semmiféle jég nem való olyan italba aminek nem alkotóeleme az (mint mondjuk egy koktél), ennek evidenciának kell lennie a vendéglátásban, mint ahogy annak is, hogy az italokat hűtik. Ha ettől a vendég el akar térni, akkor szóljon, akkor is, ha épp nem hűtött italt akar, s akkor is, ha külön jeget szeretne.

2015. dec. 15. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
75%

Belsőépítészként terveztem már éttermet is, de gyakoribb, hogy vendégként járok ilyen helyen.


Az én szempontjaim a következők:

- beltér

friss design, de mindenképpen egységes, átgondolt koncepció, kényelmes bútorok (!), megfelelő elszívás (nem jó utána az összes ruhát mosni...), áttekinthető tér, de nem hodály.

- felszolgálás

akkor jó, ha úgy érzem magam, mint egy családi ebéden a nagymamánál. útálom, ha a pincérek eltűnnek és kajtatni kell utánuk, mint ahogy azt is, ha túl bizalmaskodók úgy, h nem vagyunk törzsvendégek.

- étel

innovatív friss ételek, inkább fúziós konyha, mint molekuláris gasztronómia. fontos a napi ajánlat, a heti menü. állandó étlap annyira nem szokott izgatni, mint ahogy a turistaételek sem. fontos az alkoholmentes italok nagy választéka, de nem az ilyen szénsavas löttyökre gondolok, hanem például mustra, murcira, egyebekre.

-árak

a minőséget meg kell fizetni, a tulaj X5-ös BMV-jét meg nem. ;-)

2015. dec. 15. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!