Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egyes ettermek mit tudnak,...

Egyes ettermek mit tudnak, amit sokan nem?

Figyelt kérdés
Most tipikusan a standard ettermekre gondolok. Pl vannak csardak a semmi kozepeben, panzioval, mindennel vagy 30-40 ember dolgozik ott. Ez nagyon nagy szam, hogy vonzak be az embereket, hogy nalluk egyenek, mikor ugyanolyan etlappal 10 masik etterem, vendeglo, csarda van a legkozelebbi varosban. Ekkora embertomegnek mar csak a ber+jarulekok megfizetese is tobb millios havi tetel. Milyen csatornakat hasznalhatnak, hogy mindig legyen szallovendeg, az etterem is menjen, mert csak az utcarol betero emberre alapozni ilyet nem lehet.

2015. nov. 4. 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínüleg vannak törzsvendégek
2015. nov. 4. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Sok munkával pl. Szerintem nem egyik napról a másikra alakult ki a vendégkör...Kell az is, hogy jó minőségű legyen az étel, lehet ugyanolyan az étlapja a többi 8 étteremnek, ha a kínált kaja gyenge vagy egyenesen ehetetlen. Kell hozzá a hangulat, amibe beletartozik a hely enteriőrje és a vendégekkel való bánásmód is. A jobb éttermeket egymásnak ajánlják az emberek, akár facebookon, különböző városkalauzos vagy gasztro portálokon, tripadvisoron stb, stb.

Ott van pl. az Anyukám mondta nevű hely, aminek már az elnevezése is telitalálat, nagyon jól néz ki, és eszméletlen jól főznek. Van is bőven vendégük (most már:-)), pedig szinte a semmi közepén van. Viszont ezt fel kellett építeni, nem ment egyik napról a másikra...

2015. nov. 4. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A 2. válaszolót azzal azért kiegészíteném, hogy igen, fel kellett építeni, főleg az arculatot, és hogy valamiért "menő" legyen oda járni.

Én pl egyáltalán nem vagyok tőle elájulva, kapásból mondok 5 olyan helyet Miskolcon, ami mellett semmilyen tekintetben labdába nem rúghatna az anyukám mondta.

Mégsem megy annyira.


Úgyhogy ez egy nehéz kérdés.

Ha van szállás lehetőség, akkor az utazási irodában is könnyebb reklámozni, ha ott van ismerős, az rengeteget jelent.

A másik, a kompromisszumok nélküli minőség finanszírozása, évtizedeken keresztül. Így tényleg híre lesz a helynek, és "súlya", csak éppen ezt manapság elkezdeni kb lehetetlen küldetés, ezek a helyek többségében a 80-90-es években alapozták meg a nevüket, amikor még élt a vendéglátás (értsd átlagban kb 4-szer ekkora forgalom) és azóta is ebből élnek.


De rengeteg apróságon múlik.

Nemrég egy belvárosi étteremre kérdeztem rá egy ott dolgozótól, hogy mi a fenétől megy az a hely annyira, pedig egy rakás szar amit ott csináltok.

A válasz: Baromi drágán csináljuk azt a szart!

A vendégkörnek presztízs odajárni, felső kategóriás érzetet kelt az ár, márpedig ha valami annyira drága, akkor az biztos tökéletes lehet.

Ő maga egyértelműen belátja, hogy ha átlag árakkal mennének, régen csődbe mentek volna.

2015. nov. 4. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem az anyukam mondtaval azaz erzesem, hogy at ctrl+c az angolszasz pub kulturas kajak. Burgerek csajkaban felszolgalt sult krumlival. 1szer ok, de allandoan ezt a tipusu kajat enni.... Szerintem 3 ev mulva mar nem lesznek, ha nem valtanak iranyt.
2015. nov. 4. 18:49
 5/6 anonim ***** válasza:
A 3-as válaszadóval annyiban vitatkoznék, hogy a ma felkapott és legjobban menő helyek többsége az utóbbi évtizedben jött létre. Azok a helyek, amik a nyolcvanas években jól mentek, ma már sehol nincsenek, sőt a legtöbb csődbe is ment a rendszerváltás után.
2015. nov. 5. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
56%

Egyszer se ettem még burgert az Anyukám mondtában, se pizzát.:-) A hely egyszerűen az, ami: egy étterem, ahol minőségi alapanyagokból kreatívan és jót főznek. Nincs csicsamicsa, sallang, viszont ahogy belépsz, szembevigyorog a hatalmas sonka, amiből a szemed láttára vágnak le neked, ott a kandalló, a tiszta abrosz és az isteni illatok.

Egyébként a jó helyek tényleg az utóbbi 10-20 évben jöttek létre, amikor a magyar vendéglátás elmozdult a sertéspöri+koviubi szintjéről.

2015. nov. 5. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!