Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy pincérnőnek mennyi idő...

Egy pincérnőnek mennyi idő után illik fejből tudni az étlapot?

Figyelt kérdés

Ondjuk, hogy külföldi konyháról van szó, és az ételek nevei punjabi, olasz vagy spanyol nyelven vannak.

(A munkához nem kellett előzetes nyelvtudás)



2015. aug. 11. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nem kell fejből tudni, mert tök fölösleges.

A vendég elé étlapot rak, és nem fogja felszavalni, akkor meg minek kéne?

Ha meg felírja a rendelést, de csak ennyit mond a vendég, hogy a 16-ost kérem, akkor ennyit ír fel, aztán megnézi a kis helyén, hogy mi a 16-os, vagy így adja le a konyhának, hogy 16-os, és ott is tudni fogják a lista szerint.

Legalábbis ennek így lenne értelme.


Nem tudom, erre gondoltál?

Vagy esetleg a hozzávalókra, hogy mit tartalmaz?

2015. aug. 11. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell tudnia elsorolni. Viszont, ha kérdezi a vendég, hogy van-e xy, akkor tudjon rá válaszolni. És arra is, hogy melyik étel miből készül.

Én tuti hazavinnék egyet és áttanulmányoznám, nem szeretnék beégni a vendégek előtt.

2015. aug. 11. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen. Szóval ha megkérdezik, hogy a tizenhatos tartalmaz-e csicseriborsót, mennyire csípős akkor tudjon már a személyzet valamit brekkenni anélkül hogy elcsoszogna a konyhába és vissza.


Az ilyen helyeken gondolom azt is elvárják, hogy a személyzet ki tudja mondani az ételek eredeti nevét, és be tudja azonosítani, hogy melyik az, honnan származik, mi van benne, mennyibe kerül...

2015. aug. 11. 15:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nem árt tudni, hogy mi micsoda és mi van benne.

Pl. megkérhetik a pincérnőt arra, hogy ajánljon valami csirkéset. Na akkor tudni kell, mely ételek vannak csirkéből.

De ha valami különleges összetevőt kérdeznek, hogy van-e valamiben, akkor szerintem nem ciki megkérdezni a konyhában. Mindent azért nem kell tudni, nem ő a szakács :)

2015. aug. 11. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Minél előbb.

1 hét után már azért nagy vonalakban érdemes tudni, mi miből van, kell tudni ajánlani, vagy kizárni (érzékenység esetén) dolgokat, az italokkal ugyanígy, pl ha említésre méltó bor kínálat van, stb.


1 hónap után jobb esetben oda-vissza kell fújni az egészet.


Legalábbis aki nem vágja , azokat mi levespostás kontároknak hívjuk.

2015. aug. 11. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tudni fejből, de azért azzal tisztában kell lennie, hogy ha valami olyat kér a vendég, ami nincs, hogy az nincs.
2019. jún. 6. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!