20 embernek hány pizzát rendeljek?
Jövőhéten tartom a szülinapomat a barátaimmal, ismerőseimmel. Mindenki 17-19 éves. Hány pizzát rendeljek szerintetek? Kb fele lány, fele fiú. 20 biztos, hogy kevés lenne, mert pl. én ha nagyon éhes vagyok akkor simán megtudok enni két egész pizzát (32 cm), meg szerintem a legtöbb fiú is. És délutántól másnap reggelig lesz a buli, szóval kell éjjelre meg reggelire is. :D
Arra gondoltam hogy a lányoknál másfél pizza / fővel számolok, a fiúknál meg 3 pizza / fő, szóval összesen 45 pizza.
Szerintetek?
#17-es #20-as nem ért hozzá, hülyeségeket beszél.
1: Ha délutántól reggelig tart a buli, akkor csak néhány óra van arra, hogy pizzát rendeljetek, nem kell hozzá nagy logika, a pizzéria is bezár, és záróra előtt fél - 1 órával, már nem vesznek fel rendelést.
2: Ilyen nagyságrendben, amiről beszélsz, hogy 45 pizza, vagy kiröhögnek, és elküldenek a p.csába, mert a törzsvendégeik rendelésének a rovására menne, hogy órákra leterheld a pizzériát, (ha csak 3 percet számolsz 1 pizzára sz is bő 2 óra) vagy bevállalják, és megkapod a pizzákat 4-5 óra múlva.
Akinek mákszemnyi rálátása is van, annak evidencia, hogy ha biztosítani akarja a pizzát az adott napon, akkor qrvára szól előtte a pizzériában, hogy mire számítsanak!
Szintén 20-as. Nem fog mindenki egész éjjel pizzát zabálni. Gondolom, mindenki eszik otthon ebédet, este a buliban vacsorát, meg még valamit éjjel. Szóval bőven elég valamikor korábban délután rendelni azoknak, akik éhesek meg később szintén.
Szerintem összesen 20 pizza, ha elfogy, az már jó. A pizzériák simán bírják ezt, főleg ha hétvégén van a buli, vagy este. A déli forgalmat is simán bírják, akkor sokkal többen rendelnek munkába. Legfeljebb annyi történhet, hogy nem 40 perc, hanem 60 perc alatt tudnak majd szállítani.
Átlagosan 1 emberre számítva 1 pizza bőven elég. Én szeretek enni, bírok is, de felet, max háromnegyedet eszem.
Ilyenkor azt is figyelembe kell venni, hogy lesz aki egyet eszik, lesz aki esetleg másfelet.
Ha más is van mellé, akkor meg pláne elég 20 pizza.
Reggelre meg lehet szendvicset is csinálni vagy virslit főzni. Az állott kaja(délutántól reggelig) nem a legjobb, kidobni meg pazarlás.
3 pizza per fő?
Te teljesen hülye vagy?
20 pizza bőven elég 20 embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!