A büfék/éttermek többségében mi a búbánatért pulyka- vagy csirkecombból készítik a gyrost?
készíts otthon gyrost, mióta felfedeztem a Knorr 2 in 1 gyros alapot, azóta nem eszem büfében gyrost, mert kicsik az adagok, nagyon drága, és nincs annyira finom sem.
4 főre 1 kiló csirkemellből szoktam csinálni jó nagy adagokat. Sült krumpli, paradicsom, paprika, káposzta és lila hagyma mellé, ilyenkor nyáron könnyen megoldható, télen költségesebb.
A húst már előző este bepácolom, kicsi sóval és fokhagymával kiegészítve a gyros fűszerport. Az öntethez felhasználom a Knorr fűszerport, amit a gyroshoz adnak, illetve mi sok fokhagymával, sóval szeretjük, azt még teszek hozzá bőven (2-3 pohár natúr joghurtba keverve) de a joghurtot sok mindennel lehet ízesíteni, például kaporral vagy húsfűszerrel, ízlés szerint
a csirkemell egyáltalán nem lesz száraz, se rágós, mivel némi olajon kell megsütni, ezért még szaftos is lesz, plusz rájön a mártás. én másfélét már nem is eszem :) sokkal olcsóbb, finomabb is, és utána fél napig mozdulni sem tudunk, úgy jóllakunk :)
te se unatkozol... én is válogatós vagyok, de még semmi boára nem haraptam rá gyrostól
ha ennyire igényes vagy, int állítod, akkor menj étterembe, ott lesz más hús is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!