Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Most kezdek vendéglátózni,...

Most kezdek vendéglátózni, tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Tapasztalatom nem nagyon van, de tréninget végeztem.


Elméletben meg tudok mindent csinálni, de azért nagyon izgulok. Megvan a helyem, ahova megyek, és meg is szeretném tartani.


Mire ügyeljek? Mi az amivel el lehet nyerni a munkáltató és a kliensek tetszését? Baj, ha elsőre nem vagyok villámgyors (pl. egy ital elkészítése) de rendesen megcsinálom?



2015. jún. 25. 19:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

pincérnő vagyok, de lehet betesznek kávét főzni vagy csaposnak is.


a kézírás megoldva, mert gépjük van, az írja a cetlit.

2015. jún. 28. 22:22
 12/13 anonim válasza:
56%

"A műmosolyt tényleg nem árt begyakorolni, már csak az olyan bugris parasztok miatt is, mint az előző. Megverni mégse lehet minden gyökért, meg árammal se lehet agyoncsapatni, mint az üvegtigrisbe.

Szóval mosolyogj az ilyen f-ok pofájába, és húzd le őket."


Nos,nemtudom te jártál e valaha vendéglátás területén,de ez az egyik legalapabb ,amit megtanítanak kezdésként. A bugris paraszt pedig azért megy az étterembe,kávézóba,hogy vendég legyen,és elvárja a kedvességet. Remélem nem kerülsz vendéglátó helység vezetési közelségébe,mert ott nem lesz köszönet,hamar lehúzhatod a rolót ezzel a vendéglátási hozzáállással.

Üdv!

2015. jún. 28. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy időbe vagyok de aki olvassa annak egy kis segítséget adnék. :D Az első napon ellopsz egy étlapot és a rajta lévő kajákat rövidítve megtanulod. (májjal töltött karaj=MTK sajtal töltött csirke=STCS harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával=harcsaPsztrapi) Igazából a logikus étteremben nem kell végigírnod a 4 sor hosszú kaják nevét. Ha kapsz ahogy te mondtad 30 asztalt akkor részekre szétszeded (ami ott van az ablaknál hosszú sor az az 1-12 ig aztán ami mellette van az meg a 13-24) loikusan magadba felépíted a rendszert.... Egy idő után az agyad leveszi a 12 számot és átáll teljesen az agyad. Számokat fogsz ugye megkapni nem azt h halacska asztal vagy cica asztal de kevés gyakorlattal és logikával simán menni fog. Ha pultozol akkor szépen az összes poharat mérd le h mennyit kell beletenni h annyi legyen. Szóval ne kezdd el méricskélni az 5 pálinkát hanem tudod h talpas pohár abba 4 cent az pl a karimától lefele 1 centi... oké... kicsapsz a tálcára 5 poharat beleméred és sokkal gyorsabb vagy. És a lényeg, hogy mindent logikusan csinálj. Pl ha felveszel egy rendelést akkor az ételt és az italt is egybe. Amíg megcsinálja az italokat a pultos addig te a blokkot bedobod a konyhára és összerakod az evőeszközüket. Bal kezedre ráhúzod a tálcát majd a jobbal kiviszed az evőeszközöket mindent igényesen lepakolsz és ha látsz vhol üres poharat akkor leszeded hogy ne legyen üresjáratod. Szóval ha átgyalogolsz az éttermen akkor visszafelé ne üres kézzel gyere. Ha egy tányért tudsz leszedni akkor 1 et de akkor nem lesz az h jajj azért az 1 ért vissza kell mennem. Csúcsidőbe meg ne stresszelj az elején a többi pincér"levesz" rólad 1-2 asztalt amíg összekapod magad. Aki olvassa annak meg sok sikert és kitartást! :)
2016. febr. 29. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!