Hogyan tudok kijönni napi kb.500 forintból. Tanácsot szeretnék tőletek kérni, egyetemi hallgató vagyok, koliban lakom és napi 1000 - 1200 forintot költök el. Hogyan tudok spórolni? Muszály lenne.
- krumpli 120/kg és sok mindent lehet belőle (leves, főzelék, paprkásan, rakva, hagymával, rántva, sütve...)
- tarhonya, tészták is olcsóak (140 ft/fél kg)
- víz a csapból, és ízesítsd
Kenyér (egy kiló egy embernek 3-4 napra elég), krumpliból egy kilót kapsz 100-150 Ft-ért, rizsből szintén olcsón lehet laktató ételt csinálni, virsli (lidl-ben van kiló virsli 500 Ft-ért, és van benne még hús is! Nem a legjobb, dehát na...) szendvicshez, egyéb kajához tudsz venni fej salátát, kigyóuborkát 100-200 ft körül, abból remek köret is lehet.
Ami drága: készételek, mirelit cuccok, zacskós levesek, meg az ilyenféle porok legtöbbje. Ezeket széles ívben kerüld, mert legtöbbje nem laktató, de cserébe drága.
Spórolj össze fűszerre valót, vegyél bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, kaport, borsot - ezekből mind van olcsó, és egy ilyen pakk hónapokig elég, és csinálhatsz belőle ízletes kajákat.
Kezdd ott, hogy muszáJ, és akkor talán eséllyel indulsz az ösztöndíjért. :p
Szociális támogatás? Napi egy-két óra munka, hogy több pénzed legyen ételre?
Eheted a rengeteg krumplit-kenyeret, de nagyon egészségtelen, legalább néha egy kis friss gyümölcsöt, zöldségfélét fogyassz, és minőségi húst. Én is voltam hasonló helyzetben, tudom, hogy az egészséges étkezés a legdrágább tétel... :/ de nem lehet kenyér-krumpli-virsli háromszögben élni hónapokig.
Inni csapvíz, esetleg gyümölcstea, ízesítés nélkül (ha a sima csapvizet nem bírod, ez egy olcsó megoldás). Kaják közül mondjuk a rizs, fagyasztott mexikói vagy franciasaláta alappal, mellé néhány kocka húst kisütsz. Vagy ott van még a túró, viszonylag olcsó az is, köríted, megeszed kenyérrel, zöldségekkel. Pudingos palacsinta (1 l tejből megvan a puding és a pala is). Sárgaborsó levesként vagy főzeléknek, jól szétfőzve, lencse szintén ilyen.
Ki lehet jönni napi 500-ból, ha ilyeneket eszel, de hosszú távon azért nem jó, próbálj szoctámot, ösztöndíjat, melót, valamit. Ha meg mondjuk nagyétkű vagy, akkor éhezni fogsz, azt pedig nem szabad!
Kitartást kérdező, majdcsak véget érnek a csóró egyetemista évek!!! :)
Vegyél egy hétre egy kenyeret (kb 260 Ft). Tésztát (fél kg-t) lehet venni max. 200-ért. Annyinak 3 napra szerintem elégnek kell lennie. Reggelire és vacsira jó a zsömle. Mondjuk napi 6 db 6*15 Ft. Felvágott: kb 180-260 Ft/10 dkg oszd be, hogy 3 napra elég legyen.
Édesség: van 45 Ft-ért müzli. Ha húst akarsz enni, vegyél egy kg-t és te magad süsd meg (1000 Ft körül van egy kg), jobban jársz, mintha gyrost vennél. Oszd be 3-5 napra.
Nem tudom mennyit szoktál enni, ezt lánynak írtam.
pácsér_puzákia
Olyan hihetetlen dolgok történnek ebben az országban, hogy megnéztem az MTA helyesírási honlapját.
Nem, nem helyes. Muszáj pontos jé. De itt ki is próbálhatod: [link]
Kérdés, hogy milyen gyakran jársz haza?
Mert ha 2 hetente, akkor első héten úgyis felpakolnak kajával, fagyóba eláll pár dolog
Amúgy az elején költséges ez a dolog, de hátha segítenek otthonról egy induló csomaggal: alap dolgok, liszt, olaj, cukor, só, hagyma, krumpli, őrölt paprika, 1 kiló tészta, kis darált mák/dió.
Ezekből el lehet indulni, illetve ki lehet egészíteni, amiből jobb a friss, pl tej, kenyér, tojás.
Azzal is spórolsz, ha több napra főzöl, pl egy tojásos nokedli kiadós, és olcsó kaja, 2 napig simán lehet enni. Ugyanilyen a székelykáposzta, igaz ott a hús a drága, de a savanyú káposzta olcsó, ha abból csinálsz egy nagyobb adagot abból még fagyasztani is lehet így bármikor ehető. Mákos/diós tészta is olcsón kijön. Vagy amikor van pénzed, akkor veszel 1 kg csirkemellet, felszeleteled, bepanírozod és lefagyasztod, így bármikor ehetsz rántott húst, krumplit meg pucolsz hozzá és felvágod hasábnak, vagy karikára hagyod.
Ha van melegszendvics sütőd, akkor tudsz venni olcsóbb tartós kenyeret, meg margarint, párizsival jó reggeli vacsora.
Még egy spórolási tipp igyál sok vizet, nem leszel annyira éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!