Miket tudnék főzni napi 1000 forintból 2 felnőttenk és 1 gyereknek?
Úgy kellene főznöm,hogy két napra minimum,de naponta max 1000 forintot költhetek.
Nem tudom,hogy oldjam meg mivel 1000 forint még a napi bevásárlásra sem elég.Reggeli és vacsora is kell nem csak ebéd.
Ilyeneket szoktam főzni,hogy krumplis tészta,grizes tészta,bolognai,borsófőzelék tükörtojással,tarhonyás virsli,túróstészta,paradicsomleves,köménymagleves,zöldségleves,stb...ezeken kívül miket tudnék még ami olcsó.
rizs
rizses hús
zöldséges rizs
bab/borsó/sárgaborsó/lencse főzelék
tarhonyás hús
krumplifőzelék
tejberizs
tejbegríz
puliszka
zöldségleves - grízkockával
Lecsó szezon van, tojással felturbózva még laktatóbb is.
Dinsztelsz hagymát kevés olajon vagy zsíron, ha belefér a keretbe, egy darabka kolbászt apró vágva megfuttatsz rajta, rá valamilyen zöldségkeverék, felöntöd vízzel, ha megpuhultak a zölik, akkor berántod. Én sokszor csinálok ilyet, párom fizikai munkás, kenyérrel eszi és imádják a gyerekek is (6 és 2 évesek).
lencsefőzelék sült virslivel
tojásos nokedli
borsópörkölt nokedlival/rizzsel
tökfőzelék sült virslivel
hagymás máj lesütve krumplival
bab leves
lencse gulyás
sárgaborsó főzelék pörkölttel
tejbe rizs
káposztás tészta
fasírt krumplival
tejfölös lángos
fánk
virslis krumpli leves
paradicsomos káposzta sült virslivel
reggelinek csinálhatsz tojás krémet, vajkrémet, sajtkrémet-ezeket jó kenyérre kenni.
Süthetsz buktát, kalácsot, csigákat, pogácsákat, joghurt kekszel, főtt tojás/tükör tojás, sült lecsókolbász mustárral
zabkása
3-as vagyok.
Már bocsi, Kedves Utolsó, de van neked családod? Van neked gyermeked-netán iskolás korú? Minibálbért keresel? -Mert én igen, és képzeld "ezekkel a szarokkal" etetem a gyermekem és magamat.
Üdítőt sosem kap, reggelire nem cukros müzlit kap, hanem zabkását fahéjjal, citrom és narancs levével felfőzve.
Iskolába nem pénzt és/vagy kakaós csigát kap, hanem almát és szőlőt.Ebédelni itthon ebédel, sajnos van, hogy "csak szar" gulyás leves és krumplis tészta uborkával az ebéd.
Nem panaszkodom, én boldog vagyok, hogy van egy egészséges gyermekem, még annak ellenére is, hogy krumplis tészta az ebéd.
Sose értettem az ilyen hozzászólásokat, amikor leszarozzák az ételt, bocsoki 3 műszakban keményen dolgozom ezért a szarért, amit én ételnek nevezek.
Szép napot!
6.!
nem minimálbért keresek, de ha 1.000 ft-otok van naponta a főétkezésre, az tényleg nem valami sok, de megoldható EGÉSZSÉGESEN, koleszterin és felesleges kalória nélkül is, vitamindúsan, minden szükséges tápanyaghoz hozzájutva. Ha szeretnéd, forintra levezetem neked az adott étkezéseket.
Az, hogy te sz..arral eteted a gyerekeidet a saját bevallásod szerint, roppant sajnálatos. Előbb ennék én semmit vagy csak vajaskenyeret, de a gyerekeim elé nem tennék szójás-hormonos virslit, grízestésztát és hasonlókat. Mi értelme? Fejlődésben lévő szervezetek, teljes értékű fehérjékre - komplett aminósavprofillal - van szükségük, nem gluténnal, zsírral, koleszterinnel, keményítővel, hormonnal, E-vel, tartósítószerrel, térfogatnövelővel és egyéb adalékanyagokkal teli párizsira, májkrémre és társaira.
4-es: a kérdezönek EGY NAPRA van 1000 Ft-ja, nem EGY ÉTKEZÉSRE.
Ezen kivül igen kiváncsi lennék arra, hogy mennyire lehetne konkrétan HÁROM emberre ennyibeöl csak húst meg zöldségeket fözni úgy, hogy ne maradjanak éhesek!!!!
Nem tudom ti mennyit zabáltok, de 1kg 3 felé az 330g/fő. Egy átlagos étkezéshez 15-20 deka húst szokás tálalni, a gyerekeknek fél adagot.
Tehát: a gyereknek napi 100g, azaz 200g.
A felnőtteknek 200g/étkezés = 2 napra 800g.
Mellé 25-35 deka zöldségköret jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!