Miket tudnék főzni napi 1000 forintból 2 felnőttenk és 1 gyereknek?
Úgy kellene főznöm,hogy két napra minimum,de naponta max 1000 forintot költhetek.
Nem tudom,hogy oldjam meg mivel 1000 forint még a napi bevásárlásra sem elég.Reggeli és vacsora is kell nem csak ebéd.
Ilyeneket szoktam főzni,hogy krumplis tészta,grizes tészta,bolognai,borsófőzelék tükörtojással,tarhonyás virsli,túróstészta,paradicsomleves,köménymagleves,zöldségleves,stb...ezeken kívül miket tudnék még ami olcsó.
3-as, 6-os.
Attól, hogy te feltehetőleg paleó étrendet követsz, még nem biztos, hogy az a jó és az egészséges.
Húst hússal nem hinném, hogy annyira egészséges étrend, drága és nincs rá szükség.
Egy gyereknek fontos a szénhidrát is-krumpli, rizs és egyéb gabonák. Zöldségekben, gyümölcsökben egyetértünk, hogy egészségesek.
De attól, hogy TE szerinted nagyon jó a hús mindennap többször, nem jelenti azt, hogy ez így is van. Reggelire mézes pirítóst eszünk, hozzá tejet és nem vagyunk betegek, sem elhízottak.
Bár betudható annak, hogy 3 műszakban dolgozom, és napi 2 műszakos vagyok, egy a munkahelyemen, 1 itthon, mivel egyedül nevelem a gyerekem.
Én is szoktam húst venni, de van, hogy virslit veszek, mert az jó a paprikás krumpliba és jól is lakunk tőle, nem úgy mintha adnék a fiamnak egy tál salátát 1 szelet sült csirkemellel, ettől 2 órán belül éhes lenne, és ha megint ezt adnék, már nem is maradnak pénzem.
Egyáltalán nem vagyok paleós, őszintén szólva máig nem értem annak mi az értelme.
Egyszerűen tisztában vagyok vele, hogy mit egészséges enni és mit nem. Szénhidrátot bevisz elegendőt abból az étrendből amit én írtam, de cserébe minden egyéb vitamin és ásványi anyag is bejut a szervezetébe - ellentétben a virsli-lecsó-krumplistészta étrenddel.
Szerintem virslit más is szokott enni. Max arra lehet odafigyelni, hogy kicsit drágábbat kell venni, az már kicsit jobb azért. Meg hát természetesen nem ezt kell állandóan enni. Úgy ahogy mást sem egyfolytában.
Jóból is és rosszból is megárt a sok!
Szerintem a krumplis tészta, borsófőzelék tükörtojással, túrós tészta, paradicsomleves, zöldségleves nagyon jó ételek. Persze kicsit oda kell figyelni, hogy legalább lehetőleg egymás utáni napon ne legyen tészta. Egy nap tészta, egy nap főzelék. Valahogy így.
Persze amikor meg nincs más akkor bánja a fene, ha minden nap tészta is van. Ha a lehetőségekhez változatosan van elkészítve akkor kit érdekel.
Az iskolában se kapnak valami nagy kaját a gyerekek. Pedig azért súlyos pénzeket fizetünk! Nagyobb mennyiségben meg tudnának minőségibb kajákat készíteni kevesebb ft/adag-nál is, mégsem teszik. Néhány helyen vezették még csak be a mintamenzát. De az se mindig minta.
Elég baj az, hogy ma Magyarországon egy anyukának napi 1000ft-ja van, hogy egy pici családnak legyen meg a mindennapi betevője. Pláne ha még több műszakban is dolgozik netán. De egy műszakban is.
Na ezt kéne az adott politikának figyelembe vennie!!!
Tudom, ne vállaljon gyereket aki nem tudja eltartani! De akkor az d...jön meg???? Kérdem én.
Szerintem ugyanolyan joga van mindenkinek a gyerekhez. Attól hogy krumplis tésztát eszik még nem lesz rosszabb élete! Régen is azt ették, bár nekik igaz kilenc gyerekük volt. De akkor voltak ilyen szar helyzetben mint más egy gyerekkel. De a lényeg, hogy felnőttek és megtanulták megbecsülni az ételt és mindent. Biztos nem belőlük lett az önző és pazarló társadalom. Mert ők ma is megtesznek mindent azért, hogy a lehető legkevesebb étel kerüljön a szemétbe, valamint, hogy egyántalán ne vegyenek többet mint a amire szükségük van. Ezek az emberek azok akik még a kevesebből is adnak a szegényebbeknek.
Úgyhogy kedves kérdező ne törődj olyanokkal akik még életükben nem éheztek, akik nem tudják, hogy milyen ha nem lehet megvenni valamit, egyszerűen el sem tudnak dolgokat képzelni, pedig mások, sokan nap mint nap átélik és túlélik, csak épp nem beszélnek róla.
Persze nekik sem könnyű így élni, de mivel másoknak túl sok jutott így nekik kevesebb marad. De a lényeg, hogy így is emberek tudnak maradni!!!
Én jónak tartom amiket te leírtál. meg amit mások is fentebb írtak.
Ha megteheted valahogy több gyümölcsöt, nyers zöldséget iktass bele az étrendbe. Nagymamától, vagy egy kedves öreg nénitől, bácsitól lehet nagyon olcsón tudsz beszerezni ilyesmit. És az bio, az biztos!
A boltba hiába veszed meg a drágán adottat, vitamin kevés van bennük. Vegyszer az elég!
"Szerintem ugyanolyan joga van mindenkinek a gyerekhez."
Szerinted miért van annak joga gyermeket vállalni, aki megfelelően etetni, táplálni sem tudja? Csak egy nyomorult indokot mondj, ami ezt igazolná.
BÁr tényleg, joga sajnos van, hogy etikailag mennyire helytálló, az egy másik kérdés.
Egyszerűen borzasztó, hogy mindig azok kapálóznak a legjobban a jogaikért, akik a létminimum alatt élnek, az alapvető szükségleteket, mint táplálkozás, képtelenek biztosítani az utódaiknak. Iszonyatos ez a felelőtlenség, amit tanúsítotok. Szégyelljétek magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!