Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Perecet kéne sütnöm, tudnátok...

Perecet kéne sütnöm, tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Hagyományos, vízben főtt, kelt tésztás sósperecet készítenék, de még sosem csináltam, és eleve azt se tudom, melyik receptet válasszam! Mivel látom, van az a típus, amelyikbe rengeteg tojás kell (kb.10) és van az a fajta, amelyikbe egy se! Mi a különbség eredményt illetően? Plusz vannak a német perecek, azoknak is mások a hozzávalói... melyik milyen lesz?

2015. jan. 24. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon jó, mármint a perec is, meg a recept is tökéletes:

[link]

2015. jan. 24. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

ez jó recept, és nem is bonyolult:

[link]

2015. jan. 24. 13:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha bajor típusút szeretnél, akkor ezt ajánlom (nagyon egyszerű, csak a kifőzés helyigényes), csak persze perecformára igazítva: [link]

A magyaros fajta pedig ezzel a recepttel nekem olyan finom lett, hogy felzabáltam a felét egyszerre: [link]

Ne tegyél bele egy doboz tojást, minél több van benne, annál nehezebb lesz darabolni és kisodorni. Létezik ugyan nagyon sok tojásos, nagyon vajas kelt tészta (a francia brioche tészta), de abból az életben nem formázol pereceket, pláne sósat, annyira lágy és édes.

2015. jan. 24. 14:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat!
2015. jan. 24. 15:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Puha perec

Tésztához

3 dl tej

1.5 tk só

1 tk cukor

10 dgk liszt

1 db tojás

1 csomag (por)élesztő

Kelt tésztát készítünk. 1.5 órát kelesztjük.

12 db-ra vágjuk. Hengeresre nyújtjuk. Perecformát készítünk.

Sós masszához:

3 tk só

2 ek liszt

kis víz

Ezt csomó mentesre keverjük.

175°C -n 20 percig kell sütni.

Amikor félig megsült, a sós masszával megkenjük.

2015. jan. 24. 16:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát, van miből válogatnom:)
2015. jan. 24. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!