Perecet kéne sütnöm, tudnátok tanácsot adni?
Ha bajor típusút szeretnél, akkor ezt ajánlom (nagyon egyszerű, csak a kifőzés helyigényes), csak persze perecformára igazítva: [link]
A magyaros fajta pedig ezzel a recepttel nekem olyan finom lett, hogy felzabáltam a felét egyszerre: [link]
Ne tegyél bele egy doboz tojást, minél több van benne, annál nehezebb lesz darabolni és kisodorni. Létezik ugyan nagyon sok tojásos, nagyon vajas kelt tészta (a francia brioche tészta), de abból az életben nem formázol pereceket, pláne sósat, annyira lágy és édes.
Puha perec
Tésztához
3 dl tej
1.5 tk só
1 tk cukor
10 dgk liszt
1 db tojás
1 csomag (por)élesztő
Kelt tésztát készítünk. 1.5 órát kelesztjük.
12 db-ra vágjuk. Hengeresre nyújtjuk. Perecformát készítünk.
Sós masszához:
3 tk só
2 ek liszt
kis víz
Ezt csomó mentesre keverjük.
175°C -n 20 percig kell sütni.
Amikor félig megsült, a sós masszával megkenjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!