Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért olyan ritkák a japán...

Miért olyan ritkák a japán éttermek, ha a kínai éttermekkel Dunát lehet rekeszteni?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 24. 18:29
 1/8 A kérdező kommentje:
Magyarországon - úgy értem.
2015. ápr. 24. 18:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a japánok nem akarnak elmenekülni otthonról, és nincsenek rákényszerülve, hogy itt nyissanak boltot, ha megakarnak élni. remélem érted mire gondolok.
2015. ápr. 24. 18:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azén tippem...

1. Rengeteg kínai van magyarországon, már úgy értem, ember. japán annyira nem. Persze egy magyar is simán vezethet japán éttermet, de azért lehet összefüggés.

2. A japán éttermek drágák, így kisebb lenne az érdeklődés irántuk, bármilyen jók.

De tényleg nagyon kevés van. Úgy látszik, még Fehérvár sem tudta megtartani azt a picike japán éttermét, vagy csak én nem tudok róla? Pedig az elég nagy hely. Szomorú. Kedvelem a japán éttermeket. Amik még Kínában is drágák. A párom, amikor Kínában járt, sima kínai étteremben ebédelt 5-6-7 jüanért (Kínában durván olcsó az étel), este pedig beült a japán étterembe és elvert vagy 120 jüant, ok, ebben volt sake és mosolygós japán lányok, a másik pedigegy sima evőhely volt, de azért a nagyságrendi különbség ott van...

2015. ápr. 24. 18:41
 4/8 A kérdező kommentje:

De ennyivel másabb (minőségibb) alapanyagokat is használnak a japánok? Mert általában ez szokott lenni az oka annak, ha egy étterem drága. Esetleg még ha a séf világhírű / kiváló, vagy ilyesmi.

szerintem amúgy a kínai kaják sem rosszak...a japán kaják nem is olyan fűszeresek? Nem sokszor ettem japán ételt, de ódákat zengenek róla, hogy mennyire egészséges.

2015. ápr. 24. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, nekem is megéri a japán étterem (bár egy jobb kínai is remek tud lenni, s persze drágább is, mint az olcsók), de amikor jobban ment, akkor sem engedhettem meg magamnak, csak extrém ritkán. Az olcsó kis kínaiaknak egyszerűbb forgalmat csinálni, nagyobb a célközönség is... S meg kell mondjam, bennem van némi igényesség az ételek iránt, de az olcsó kínai éttermek ételei is ízletesek. Teljesen más élmény, mint egy jobb étteremben enni, de az ár/érték arány nem rossz.
2015. ápr. 24. 19:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
kínai étteremből sincs sok, csak gyorskajáldából. a kettő nem ugyanaz.
2015. ápr. 25. 21:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát a felkapottabb japán ételekhez itt elég drága az alapanyag, van, aminél kulcsfontosságú a frissesség is és kicsi a piaci igény is. Ahogy akármilyen más étteremre. Nincs igazi olasz, kínai, koreai étterem se.

Kínai gyorskajálda van, de annak nyomokban sincs köze a valódi kínai konyhához. Persze lebutított, japánnak nevezett, hazai ízléshez igazított kajáldát lehetne nyitni. De ahogy írták, onnan nem akarnak elmenekülni.

2015. ápr. 27. 13:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Kínai étterem alig van MO-n. Amit te kínainak hívsz, az rohadtul nem az. :D Megnézik, h egy országban mi az általános kaja, és azt módosítják úgy, hogy kínainak nézzen ki. ;)
2015. ápr. 27. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!