Miért olyan ritkák a japán éttermek, ha a kínai éttermekkel Dunát lehet rekeszteni?
Azén tippem...
1. Rengeteg kínai van magyarországon, már úgy értem, ember. japán annyira nem. Persze egy magyar is simán vezethet japán éttermet, de azért lehet összefüggés.
2. A japán éttermek drágák, így kisebb lenne az érdeklődés irántuk, bármilyen jók.
De tényleg nagyon kevés van. Úgy látszik, még Fehérvár sem tudta megtartani azt a picike japán éttermét, vagy csak én nem tudok róla? Pedig az elég nagy hely. Szomorú. Kedvelem a japán éttermeket. Amik még Kínában is drágák. A párom, amikor Kínában járt, sima kínai étteremben ebédelt 5-6-7 jüanért (Kínában durván olcsó az étel), este pedig beült a japán étterembe és elvert vagy 120 jüant, ok, ebben volt sake és mosolygós japán lányok, a másik pedigegy sima evőhely volt, de azért a nagyságrendi különbség ott van...
De ennyivel másabb (minőségibb) alapanyagokat is használnak a japánok? Mert általában ez szokott lenni az oka annak, ha egy étterem drága. Esetleg még ha a séf világhírű / kiváló, vagy ilyesmi.
szerintem amúgy a kínai kaják sem rosszak...a japán kaják nem is olyan fűszeresek? Nem sokszor ettem japán ételt, de ódákat zengenek róla, hogy mennyire egészséges.
Hát a felkapottabb japán ételekhez itt elég drága az alapanyag, van, aminél kulcsfontosságú a frissesség is és kicsi a piaci igény is. Ahogy akármilyen más étteremre. Nincs igazi olasz, kínai, koreai étterem se.
Kínai gyorskajálda van, de annak nyomokban sincs köze a valódi kínai konyhához. Persze lebutított, japánnak nevezett, hazai ízléshez igazított kajáldát lehetne nyitni. De ahogy írták, onnan nem akarnak elmenekülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!