Vendéglátos vagyok! Menüsor összálitásban valaki segitene?
Itallajánlással?
És mégis milyen eseményre? Esküvő? Felnőtteknek? Gyerkekenek zsúrra?
Tengeri süllő gombóc trombitagomba mártással
Vargánya erőleves zellerhabbal és vargányazselével
Konfitált tengeri süllőfilé és jus zöldfűszer zselével
Posírozott csirkemell vajmártással,sous-vide finomfőzelékkel és céklazselével
Pisztácia trilógia: fagyi, piskóta, mousse
5-ös. Lehet, hogy ez a menü menő, de csak a nagyon ínyencek ennék meg.
A sok haltól, és a fogyókúrás csirkemelltől nem vagyok elragadtatva.
Tengeri süllő gombóc trombitagomba mártással
Vargánya erőleves zellerhabbal és vargányazselével
Konfitált tengeri süllőfilé és jus zöldfűszer zselével
Posírozott csirkemell vajmártással,sous-vide finomfőzelékkel és céklazselével
Pisztácia trilógia: fagyi, piskóta, mousse
Az utolsó által ajánlott menüvel, csak az a baj, hogy nem szabad ismételni egy menüben. Se a tengeri süllőt nem érdemes ismételni, se a zselét. A harmadi zselé után a vendég soha többé nem akarna semmilyen zselét enni. A vargánya erőleveshez felesleges még vargánya zselét is adni, sokkal jobb akkor már karamellizált vargánya szeleteket, vagy csak egy szelet szarvasgombát adni, valamint ha a levesünk gombás leves, akkor nem akarok előtte gombás mártást enni, ha az előételünk halas étel, nem akarok halas főételt enni, és ha két főételem van, akkor szeretnék egy tartalmasabbat is, mert se a hal, se a csirke nem mondható tartalmasnak (szerintem). Tehát kicsit átvariálva:
Lazactartár vajas blinivel, édes mustárral
Vargánya leves zellerhabbal, szarvasgombás krutonnal
Tésztarizottó (tarhonyából), brokkolival, koktélparadicsommal, és pácolt csirkecsíkokkal
Marha hátszín rosé, vajas idényzöldségekkel, portói jus-vel, céklazselén, petrezselymes olajjal
Magyar "Trilógia" : piskóta, pisztácia mousseal, és erdei gyümölcs sorbettel (piros-fehér-zöld)
Megkockáztatom amúgy, hogy a kérdező még csak vendéglátós tanuló, és ismét meg kell jegyeznem, hogy vendéglátós tanulóknak (sokszor első éveseknek) kiadni házinak hogy állítsanak össze menüsort, a legnagyobb hülyeség. Nincs semmi tapasztalatuk, majdhogynem az ízek felét nem is ismerik még, és máris 6 fogásos vacsorát várnak el tőlük, komplett italajánlással.
Mi segítsünk egy profinak? :o
Neked kellene segíteni inkább, hisz elvileg te értesz hozzá, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!