Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha kulfoldon nyitnatok egy...

Ha kulfoldon nyitnatok egy magyaros ettermet, mi lenne a menube?

Figyelt kérdés
2014. szept. 11. 11:27
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
húsleves, halászlé, pörköltek, túrós csusza, somlói ...
2014. szept. 11. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
21%

Külföldön nem érdemes magyar éttermet nyitni, mert ami "magyaros", azt nem eszik, mivel túl zsíros és túl füszeres.


Meg eleve nem igazán jönnek be az alapanyagok sem.

2014. szept. 11. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Biztos van, ahol érdemes nyitni. Nem is leginkább a külföldiek miatt, hanem az ottani magyaroknak.

Rántott hús

Töltött paprika

Töltött káposzta

Tojásos nokedli

Húsleves

Raguleves

Paradicsom leves

Halászlé

Rakott krumpli

Túrós tészta

Mákos tészta

Főzelékek

Sültek, pl. liba, kacsa

Libamáj, kacsamáj

Palacsinta

Rétes

Most ennyi jutott eszembe :)

2014. szept. 11. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
vannak próbálkozások, de még olyan helyen sem mennek ezek a helyek, ahol relatív sok magyar lakik. Londonban volt több is, mára már 1-2 maradt, ami igazán magyar étterem. Sokan vannak magyarok külföldön, de csak rájuk nem lehet egy vállalkozást építeni, a magyar kajákat meg a külföldiek nem igazán szeretik.(leszámítva azokat, akik jártak már Magyarországon, de ők sem mindegyikük szereti.) A magyar kajának nincsen "gyorskaja" verziója, Nyugaton pedig leginkább ezek mennek. Gyros, kebab, kínai, stb, amiket gyorsan, menetközben be lehet kapni. Ahogyan szokták mondani, a magyar kaja világhírű, csak erről a világ nagyobbik fele nem tud.
2014. szept. 11. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Láááááááángoooooos :)
2014. szept. 11. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Már miért ne lenne érdemes nyitni? Los Angelesben pl. nagy sikere van.


Ha én nyitnék egy éttermet (valószínűleg inkább kifőzde-szerűséget és ne a la carte-t), akkor a menüBEN mindenképpen mindig lenne ezekből legalább 2-3 dolog az adott napon:

- húsleves, csontleves, erőleves, gombaleves, paradicsom leves, krumplileves, zöldségleves...

- paprikás krumpli

- tojásos nokedli

- pörkölt

- rántott hús különféle köretekkel (rizs, rizibizi, tepsis burgonya, sült krumpli, krupmi püré, párolt zöldségköret, grillezett zöldségek, petrezselymes krumpli, főtt burgonya...)

- sült- és grillezett húsok különféle köretekkel

- rizses hús

- pirított gomba, rántott gombafejek (töltve vagy simán), rántott zöldségek (brokkoli, karfiol...)

- grízes tészta, mákos tészta, túrós tészta/csusza

- máglyarakás

- rakott krumpli

- palacsinta ("sima" töltött is, pl. kakakó, lekvár, fahéj, túró, nutella, vaníliapuding stb., meg komolyabb is, mint gundell, húsos, meg hasonlók, különféle öntetekkel)

- somlói galuska

- aranygaluska

- túrógombóc

- gyümölcs- meg zöldségsaláta...

2014. szept. 11. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
ma 12:24-es: ezzel CSAK annyi a gond, hogy a pörkölt, rakott krumpli, somlói kivételével egyik sem "magyar", mindenhol ismert, és bárhol kapható.
2014. szept. 11. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
82%

Támogatom a menü-s kifőzdés ötletet.

#7 Nem tudom, szerintem nem lenne olyan gáz, ha lenne benne néhány átfedés, amíg jó íze van a dolognak. (Még aktívan él az emlékezetemben, amikor külföldön találtam chorizo kolbászt, mert az legalább nyomokban hasonlít a magyarra). Meg aztán lehet fúziós meg reform hülyeségekben is gondolkodni. Meg ugye erősen függ attól is, hogy hol külföldön kellene éttermet nyitni.


- Gyümölcsleves

- Jókai bableves

- Csülkös bableves

- Zöldbab leves

- Zöldborsóleves galuskával

- Csirkegulyás csipetkével

- Meggyleves

- Vágott leves

- Legényfogóleves

- Palócleves

- Csorbaleves

- Zöldséglevesek (lehet variálni vajgaluskával, kenyérgaluskával, csipetkével, reszelt tésztával)

- Frankfurti leves

- Lebbencs leves

- Salátaleves

- Májgaluska leves

- Húsgombóc leves


- Bakonyi apró

- Cigánypecsenye

- Labancpecsenye

- Vasi pecsenye

- Vasvári pecsenye

- Makói szelet (de szerintem akad még néhány helyi deformitása a rántott húsnak :P)

- Lehet kitalálni mindenféle magyaros jellegű tölteléket húsokhoz (nekem az egyik kedvencem egy velős töltelék, de lehet egy kolbászos is fogyna)

- Slambuc

- Gombapaprikás

- Borsópaprikás

- Hentestokány

- Eszterházy szelet (brr! menzára kötelező)

- Csikós tokány

- stb.

2014. szept. 11. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
86%

Ha profitot is szeretnék akkor a magyar konyhát ötvözném modernebb illetve különlegesebb ízekkel.


Az ilyenek, amiket írtak - lebbencsleves, túróstészta, krumplifőzelék és egyéb menzakaják - ezek nem tudom mit gondolnak, még otthon is épphogy csődbe nem mennek az ilyen kifőzdék ezekkel a kínálattal, étterem meg egy szál sem, ahol ilyesmit kapni lehet...


Hideg-meleg előétel lenne pl.:

Kocsonya gazdagon

Szarvassonka, párolt erdei gomba

Májpástétom pirított baguettfalatokon

Hortobágyi húsos palacsinta

Roston sült libamáj fehérboros almával

Narancsos kacsahúspástétom

Kőrözött, sült paprikaszeletek

Töpörtyűváltozatok

Lecsó


Levesek:

Őzraguleves

Kakasleves

Jókai bableves

Marhagulyásleves

Bajai halászlé

Erdei gombaragu

Palócleves


Főételek

CSülök pékné módra, mellé sült újkrumplival, hagymával tejfölös mártogatóssal

Borjúpörkölt házi galuskával, savanyúsággal

Fogasfilé grill cukkinivel, petrezselymes-citromos krumplipürével

Báránygerinc rozmaringosan, roston sült zöldségekkel, rukkolasalátával

Vörösboros-fűszeres nyúl

Rántott camambert, brie dióval áfonyával

Kapros-juhtúrós grill gombafejek salátaágyon

Harcsasült túrós csuszával

Kemencés liba lilakáposztával. sült almával

Kecskesajt sült körtével, fügével, madárbegysalátával

Brassói aprópecsenye

Bakonyi sertésszelet

Gyümölcsös kacsasült

Malacpecsenye

Vörösboros kakas krumplilángossal

Kakastöke-pörkölt

Marhaszegy sörben sülve

Kemencés borjúkaraj

Gesztenyés töltött liba

Kakukkfüves jérce majorannás burgonyával, almával

Erdei gyümölcsös fácánsült

Köményes borjúsült vajban párolt brokkolival


Stb. még sorolhatnám az örökkévalóságig...elsősorban arra törekednék, hogy a magyar konyha ünnepibb vagy ritkább fogásait mutassam be, amik külföldieknek is élvezhetőek lehetnek.


Desszertnek viszont megtartanám a szokásos gundelpalacsinta, túrógombóc cukros tejföllel, gyümölccsel, somlói galuska, rétes tejszínnel, stb. hagyományt.

2014. szept. 11. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!