Mi a titka az eszpresszó kávé tetején lévő barna krémes habnak? (Nem tejszín vagy felgőzölt tej, vagy kompletta tejpor, stb. szimpla kávékrém)
Egy kávézóban sokkal több anyagot, (hatóanyag, ízanyag, stb) ki tudnak oldani a kávéból mint arra otthon képes lennél.
Eleve frissen őrlika kávét, közvetlenül főzés előtt. És olyan finomságúra, ami egy otthoni kávéfőzőt el is dugítana, le se tudnád főzni a kávét. Finomabbra őrölve több anyagot ki tudnak belőle főzni.
Egy valamire való kávéfőzővel 130 fokos vízgőzt nyomatnak át 15 bár nyomással a darált kávén. Otthon szintén kivitelezhetetlen.
Ezen kívül ioncserélt vízzel működik, a vezetékes víz be van kötve egy tartályba, amiben ioncserélő gyanta van, a kávéfőző ezt a vizet használja fel.
Így 0 kn keménységű vizet használ, amibe szintén sokkal jobban oldódnak ki az anyagok.
Szóval a trükk, egy másfél milliós befektetés, és máris van hab a kávén. :)
A titok a jó kávé és a jó kávéfőző. Nem írtad, hogy milyen módszerrel főzöd a kávét. (Kotyogó, átfolyós, 3.5 baros kávéfőző, 15 baros esspresso gép?) A ezek közül csak a 15 baros esspresso kávéfőzőgépek "tudják a trükköt", és sajnos abból sem mindegyik. A Saecco eddig általam próbált valamennyi gépe (kapszulás, manuális, automata) kitűnő esspressot készített, természesen habbal (crema) a kávé tetején. Viszont a Krups full automatával nincs crema a kávén akkor sem, ha a legkisebb fokozatra állítom (legkevesebb vízzel főzöm). Az olcsóbb Saeco-k a cremara rá is segítenek egy speciális kialakítású kifolyóval.
A kávé kiválasztásánál figyelj az őrlésre, ha nem kapszulás vagy automata a gép. Lehetőleg esspressohoz legyen őrölve. Ha nem kávészaküzletbem vásárolod a kávét, akkor olasz márkát válassz. Az egyik legolcsóbb esspresso gép, a Saeco Via Veneto, az egyik legolcsóbb olasz kávéval, a Segafredo Intermezzoval, gyönyörű crema-t produkál, és még reggeli ébresztőnek sem rossz.
A török kávén is van hab.
Pedig azt csak felforralják, semmilyen nyomást vagy spéci vizet nem kap.
Szerintem a daráláson (friss legyen a kávé) és a kávé fajtájától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!