Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi a titka az eszpresszó kávé...

Mi a titka az eszpresszó kávé tetején lévő barna krémes habnak? (Nem tejszín vagy felgőzölt tej, vagy kompletta tejpor, stb. szimpla kávékrém)

Figyelt kérdés
Nagyon sok módszerrel próbálkoztam, maszek őrölt kávétól kezdve minden félével, de itthon nem tudom elkészíteni ezt a különlegességet. A presszókba mindig úgy adják, hogy vastag krémes hab van a kávé tetején, de mindenféle extra nélkül jön le így a gépből. Tudna erre valaki egy jó trükköt?

2014. aug. 3. 15:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Egy kávézóban sokkal több anyagot, (hatóanyag, ízanyag, stb) ki tudnak oldani a kávéból mint arra otthon képes lennél.

Eleve frissen őrlika kávét, közvetlenül főzés előtt. És olyan finomságúra, ami egy otthoni kávéfőzőt el is dugítana, le se tudnád főzni a kávét. Finomabbra őrölve több anyagot ki tudnak belőle főzni.

Egy valamire való kávéfőzővel 130 fokos vízgőzt nyomatnak át 15 bár nyomással a darált kávén. Otthon szintén kivitelezhetetlen.

Ezen kívül ioncserélt vízzel működik, a vezetékes víz be van kötve egy tartályba, amiben ioncserélő gyanta van, a kávéfőző ezt a vizet használja fel.

Így 0 kn keménységű vizet használ, amibe szintén sokkal jobban oldódnak ki az anyagok.

Szóval a trükk, egy másfél milliós befektetés, és máris van hab a kávén. :)

2014. aug. 3. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Lehet otthon kotyogoval is csinalni. Nem lesz ugyanolyan természetesen mint egy kávézóban, de azert nem rossz. A lényege, hogy a kave tartott tele kell tenni, de nm szabad lenyomni es nagyon lassú tűzön, a lehető legkisebb lángon kell fozni. Nem szabad az összes vizet átengedni, csak pl egy 4 adagos fozonel kettőt. Igy lesz egy kis krem a tetején a kavenak.
2014. aug. 3. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
100%
nekünk kapszulás kávégépünk van /Nespresso/, na az olyan kávét főz, amilyet te szeretnél!
2014. aug. 3. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A nagy nyomás.
2014. aug. 3. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

A titok a jó kávé és a jó kávéfőző. Nem írtad, hogy milyen módszerrel főzöd a kávét. (Kotyogó, átfolyós, 3.5 baros kávéfőző, 15 baros esspresso gép?) A ezek közül csak a 15 baros esspresso kávéfőzőgépek "tudják a trükköt", és sajnos abból sem mindegyik. A Saecco eddig általam próbált valamennyi gépe (kapszulás, manuális, automata) kitűnő esspressot készített, természesen habbal (crema) a kávé tetején. Viszont a Krups full automatával nincs crema a kávén akkor sem, ha a legkisebb fokozatra állítom (legkevesebb vízzel főzöm). Az olcsóbb Saeco-k a cremara rá is segítenek egy speciális kialakítású kifolyóval.

A kávé kiválasztásánál figyelj az őrlésre, ha nem kapszulás vagy automata a gép. Lehetőleg esspressohoz legyen őrölve. Ha nem kávészaküzletbem vásárolod a kávét, akkor olasz márkát válassz. Az egyik legolcsóbb esspresso gép, a Saeco Via Veneto, az egyik legolcsóbb olasz kávéval, a Segafredo Intermezzoval, gyönyörű crema-t produkál, és még reggeli ébresztőnek sem rossz.

2014. aug. 3. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagy nyomás.
2014. aug. 3. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadók! Köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget. Nos, az adatokat tényleg nem írtam le. Próbáltam egy Hausmeister 3,5 bar-os espresso és egy Szarvasi 611 elméletileg ez is úgy 3,5 és 5 bar közötti üzemi nyomással dolgozik. Sajnos az olasz Segafredo kávé nem vállt be. Épp olyan egyszerű kávét főz, hab nélkül.
2014. aug. 3. 23:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Legalább 9 bar nyomásnak kell lennie a gépben. Az is előny, ha lágyabb vizet használ.
2014. aug. 4. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Érdeklödj itt

[link]

2014. aug. 12. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
52%

A török kávén is van hab.

Pedig azt csak felforralják, semmilyen nyomást vagy spéci vizet nem kap.

Szerintem a daráláson (friss legyen a kávé) és a kávé fajtájától függ.

2014. okt. 27. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!