Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szimpla Piacon mekkora a...

Szimpla Piacon mekkora a garancia, hogy tényleg a háztáji amit árulnak?

Figyelt kérdés

2014. febr. 9. 13:19
1 2
 1/12 klopusz ***** válasza:
100%

Garancia szerintem egyáltalán nincs rá. Az eladó állíthatja, hogy amit kivisz, az háztáji, de messziről jött ember azt mond, amit akar.

Valamiféle biztonságot jelenthet, ha van őstermelői igazolványa, de ezt vagy megmutatja, vagy nem.

2014. febr. 9. 13:29
 2/12 anonim ***** válasza:

nincs garancia.

láttam én már kistermelőnél 3-as tojást piacon... :D

2014. febr. 9. 13:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Azért a Szimpla nem enged be akármilyen jöttment árust egy őstermelőivel a kezében. Sokak már a Szimpla Piac létezése előtt is jó hírű árusok voltak más piacon és egyszerűen migráltak. Garancia nincs, de megkóstolod a cuccukat és érezni fogod a különbséget.
2014. febr. 9. 13:44
 4/12 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy sok dolgot nem lehet érezni szerintem.

Pl. javítsatok ki ha hülyeséget beszélek, de pl. a tarja, ami csak sóval van tartósítva (ergo vegyszermentes) az igen gyorsan besötétedik...a szimplában van hely, ahol szép "nyers" hús színű a tarja...de azt állítja csak só van rajta...

Szar ügy,ha tisztán akar enni az ember...garancia semmire sincs :-/...vehetsz sok pénzért tanyasinak mondott boldogtalan csirkét/tojást...

:-/...hát mindegy, ez van...

A leheten is "tanyasinak" árulják a 3-as ketreces tojást :-/

2014. febr. 9. 17:08
 5/12 bbcc válasza:
Szeritnem semmi. Mindenki azt mond amit akar.
2014. febr. 11. 08:30
 6/12 anonim válasza:

Azért vannak becsületes termelők!

Egy élelmiszer ipari mérnők barátom mondta, s nem kell hozzá diploma, pofon 1xű, nem tehetsz, többet az egészséges élelmiszerért! Mint a lakóhelyedhez legközelebb, termelőtől, feldolgozó üzemből vásárolod!

S ha lehetséges magadnak termeled!

Mi hozzánk közel vn Gelej, egyértelmű tejterméket ott veszünk!Az 1ik barátom szürkemarhát tenyészt teljesen rideg tartásban! szal. érted?

Ha esetleg garanciás terméket szeretnél!

Ismerem az ember, végtelenül becsületes!

Ahogyan Ő mondja élelmiszert nem élelmiszart árul!

Keresd a virágoskútról származó termékeket!

Rózsa Péter a tanyagazda!

Pl: http://www.youtube.com/watch?v=JYkyPQ8vkD8

2014. febr. 11. 08:47
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek :-D...

Hát, én Budapesten élek :-D...termelni sajna nem tudok a belváros cityben :-D...pedig nagyon jó lenne :-)!!!!

Meg kéne egy óriás hagyasztó :-D!

2014. febr. 11. 11:10
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez az egesz vilag olyan, hogy szinte semmit nem tudhatunk benne biztosra, igy erre sincs garancia. A legtobb, amit tehetunk, hogy torekszunk a biztosabbra. En kb. ezeket a szabalyokat kovetem:

1) Amit en v. a szuleim csinalunk, az tuti rendben van.

2) Amit (jo) ismerostol veszunk, abban is megbizhatok.

3) Amit piacon veszek, abban mar lehetnek ketelyeim, de meg ezt is sokkal jobban szeretem, mint:

4) Amit boltban veszek. Itt mar minden olyan trukkot elkovethetnek a profit erdekeben, amit hozza nem erto gondolni se merne. Azon kivul nagyobb az eselye, hogy meg magyarkent arult termek is kulfoldrol szarmazik. Ha boltban vasarlok, ket dolgot szoktam elsosorban nezni: minel kevesebb (lehetoleg nulla) mesterseges adalekanyag legyen benne, es lehetoleg magyar legyen.

Altalanos szabaly, hogy a termelt mennyiseggel aranyosan novekszik a ,,piszkos trukkok'' szama is, tehat egy kistermelotol nagyobb esellyel kapsz minosegi arut, mint egy nagyuzemtol (itt most a szelsosegektol, pl. a teljes hozzaertes hianyaval v. mindenfele higieniai elvarasok be nem tartasaval keszult stb. esetektol tekintsunk el). ,,Jo munkahoz ido kell'' - tehat, ahol gyorsan, nagy mennyisegben keletkezik elelmiszer, ott joggal ketelkedunk a minosegben is (sot, sokszor abban is, hogy azt kapjuk-e, amit akarunk, ld.: tejital, sajtszeru muanyag trutymakok, husnak latszo szoja stb.)

2014. febr. 12. 22:37
 9/12 anonim válasza:
Ha valamelyik nagyáruházban vásárolsz, honnantudod,hogy az magyar termék? Sehonnen(sajnos)csak megveszed és kész.
2014. febr. 14. 15:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy mindig és minden kétséget kizáróan meg lehet állapítani, de pl. ha csomagolt termékről van szó, és rá van írva, hogy külföldön gyártották, akkor ugye tuti nem magyar. Tehát ilyenkor, ha lehet, nézek másikat. Ha részben vagy egészben import alapanyagokból készül valami, de itthon készítik el/dolgozzák föl, már az is több, mint a semmi. A többinél sajnos valóban csak megveszi az ember, és legfeljebb reménykedik.
2014. febr. 15. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!