Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek, ha egy négycsilla...

Szerintetek, ha egy négycsillagos hotel a (már előre kifizetett) félpanziós ellátás mellé és minden egyes felszolgálás mellé utólag távozáskor extra szervízdíjat számol fel, az nem etikátlan?

Figyelt kérdés
Sehol nincs feltüntetve a foglalás alkalmával, hogy utólag, a szoba elhagyásakor szervízdíjat fognak még felszámolni minden egyes reggeli, vacsora és egyéb fogyasztás után. Szerintem ez teljesen elfogadhatatlan, illetékes hatóságnál fontolgatom, hogy panaszt teszek. Pár ezer forintról van csak szó ugyan, de becsapva érzem magam. Ennyi erővel bármilyen költség kifizettetésére is kényszeríthettek volna utólag, mint pl. lifthasználat díja. Sehol nincs ez feltüntetve. Jól éreztük ott magunkat, de a távozáskor ez az "arcul csapás" (na még egy kicsit megkopasztjuk a vendégeinket alapon) mindent elrontott. Emiatt biztos, hogy nem megyünk oda vissza többet. Más hotelnél is így van? Ha igen, akkor ott benne is van az információjukban?
2014. aug. 1. 23:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. Vagy legalább rá kellett volna kérdezni, de én akkor pont nem voltam ott. Utazási ajánlatoknál is mindig odaírják, mi nincs benne a költségekben (pl. transzfer, reptéri illeték, borravalók, belépők), itt semmi ilyen nem volt. Az ingyenesek voltak csak felsorolva (wellness, fürdőköpeny stb..) jó trükk.
2014. aug. 2. 01:05
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
na, most már áruld el (legalább privátban), hogy melyik szállodáról van szó! :)
2014. aug. 2. 01:07
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem merem! :-D Bocs, ha emiatt ragadtál le a kérdésnél.. Meg egyébként ez tényleg Magyarország, mindenhol ezt csinálják itt egymással az emberek... Már fel se kellene, hogy tűnjön.
2014. aug. 2. 01:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
nem ezért maradtam itt, de ez a "ez itt Magyarország" ez egy hülyeség, ami semmit sem jelent, és nem értem, mitől félsz? megbüntetnek, hogy leírtad azt, ami történt?
2014. aug. 2. 01:15
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

Ha bárki is beírja az adott hotel nevét, akkor - függetlenül attól, hogy igaz-e, amit írt - hitelrontási pert akarszhat a nyakába az adott cég.

És a gyöngébben kevéért, ez nemcsak Magyarországon van így, hanem minden feljettebb országban.

Szóval a kérdezö nagyon okosan teszi, hogy nem írja ki a nevet.

2014. aug. 2. 16:32
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
Azt a hitelrontási pert nagyon elvesztené a cég; ne írjunk már le butaságokat, nagyon kevesen állnak neki egy olyan pernek, ami eleve biztos bukás.
2014. aug. 2. 16:33
 17/18 anonim ***** válasza:
77%

Két dolgot minden retorzió nélkül le lehet írni:

1) a véleményemet. Leírhatom, hogy szerintem a New York Palota egy túlárazott, szar hotel, meg azt is, hogy szerintem tök jó, és máskor is szeretnék ott éjszakázni.

2) tényeket. Ha egy helyen felszámítottak szervízdíjat, akkor ezt leírhatom.

A kérdező ezt a két dolgot tette, egyikért sem perelhető.

2014. aug. 2. 16:36
 18/18 andrea176 válasza:
Mi a múlt héten voltunk a Pelion hotelban és ugyanígy felszámolták a szervízdíjat. Kérdésemre a következő választ kaptam: Alábbi kérdésére válaszolva a szervízdíj főétkezés a szállásdíjba foglalt félpanzió szervízdíja. Azért 4 db, mert személyenként, vacsoránként számoljuk és a csomagár tartalmazza. Ha összeadja a számlán szereplő szálláshely szolgáltatás és szervízdíj főétkezés sorokat, meg tetszik kapni a kiajánlott árat.
2015. márc. 16. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!