Milyen egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket tudtok mondani vacsorára?
Milyen alapanyag van otthon?
Milyen jellegű kajára gondoltál: hagyományos leves-főétel-sütemény, vagy csak valami egytál-étel, esetleg pizza, hasonló.
Azért jó lenne tudni, hogy milyen vonalon gondolkodjunk!!
Hideg saláta = előétel:
2 db almát héj nélkül kockázz fel, kb. 10-12 cm kígyóuborkát szintén, + 4 db főtt tojást. Tartármártással öntsd nyakon, hagyd, hogy a hűtőben egy kicsit össze-érjenek.
Majd amíg ezt csemegézik a vendégeid, addig:
a besózott csirkemellett lisztbe forgatva hirtelen süsd ki (én csíkokra vágva szoktam), terítsd a lapostányér egyik felére, szalmakrumplit sütve a másik felére. A lisztbe szálára vágott vöröshagymát megforgatsz, hirtelen kisütve piros-ropogósra, azzal beborítod a husit-krumplit. Megszórod sóval-borssal-törtpaprikával. Egy-egy pohár bor mellé, tökéletes.
Persze, ha a sült hagymát nem szeretik, akkor rakj a tányér szélére néhány szelet uborkát, vagy éppen 1-2 levél salátát, az is jó díszítésnek is, + a kaja mellé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!