Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Milyen egyszerű, könnyen,...

Milyen egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket tudtok mondani vacsorára?

Figyelt kérdés
Vendégeket várunk és gőzöm sincs, hogy mit csináljak nekik.

2014. júl. 23. 14:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Milyen alapanyag van otthon?

Milyen jellegű kajára gondoltál: hagyományos leves-főétel-sütemény, vagy csak valami egytál-étel, esetleg pizza, hasonló.

Azért jó lenne tudni, hogy milyen vonalon gondolkodjunk!!

2014. júl. 23. 15:05
 2/4 A kérdező kommentje:
paradicsom, paprika, csirkemell filé, uborka, kígyóuborka, kínai kel, tészta, alma, tojás, grillkolbász. Így hirtelen ezek jutottak eszembe. Én most főleg salátákban gondolkozom, de amiket láttam, azokba mind szójaszósz, mindenféle spéci olajok, meg olyan hozzávalók kellenek, amik drágák, kevés kellene belőlük a salátába és nincs itthon. Persze nem ragaszkodom a salátához, ha van másféle étel, az is jöhet :)
2014. júl. 23. 15:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hideg saláta = előétel:

2 db almát héj nélkül kockázz fel, kb. 10-12 cm kígyóuborkát szintén, + 4 db főtt tojást. Tartármártással öntsd nyakon, hagyd, hogy a hűtőben egy kicsit össze-érjenek.

Majd amíg ezt csemegézik a vendégeid, addig:

a besózott csirkemellett lisztbe forgatva hirtelen süsd ki (én csíkokra vágva szoktam), terítsd a lapostányér egyik felére, szalmakrumplit sütve a másik felére. A lisztbe szálára vágott vöröshagymát megforgatsz, hirtelen kisütve piros-ropogósra, azzal beborítod a husit-krumplit. Megszórod sóval-borssal-törtpaprikával. Egy-egy pohár bor mellé, tökéletes.

Persze, ha a sült hagymát nem szeretik, akkor rakj a tányér szélére néhány szelet uborkát, vagy éppen 1-2 levél salátát, az is jó díszítésnek is, + a kaja mellé is.

2014. júl. 23. 16:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos a válaszod nem láttam időben, de köszönöm,, nagyon hasznos volt. Következő alkalommal ezt vetem be ;)
2014. júl. 24. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!