Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Milyenek voltak a régi tejivók...

Milyenek voltak a régi tejivók egészen pontosan?

Figyelt kérdés
2014. jún. 24. 18:47
 1/9 anonim válasza:
2%

Nem nagyon értem a kérdést. De szerintem értem mi a kérdésed. Régen az emberek igazi tejet ittak, amit a szarvasmarha tehénből vagy a kecskéből nyertek ki. A mostani tejnek amit a boltba kapsz szinte semmi köze az igazi tejnek, és ezért réges sokkal többet ittak, mert egészséges és eröt adott

Man

2014. jún. 24. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
2014. jún. 24. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

húszliteres aluminium kannákból árulták a tejet,és vinni kellett a saját tejeskannádat,csak úgy tudtad elhozni a lét,

-de adtak üvegpohárba is 2-3-5 dl-t és azt ott a boltban az állópultnál meg is lehetett inni,

2014. jún. 24. 18:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
1- a helyiség, mint vendéglátó a kérdés. Sajátos hangulatából kicsit visszahoz a Bp/Deák tér/Sütő u: Cserpes tejivó. Bögrében lehetett tejet/kakaót inni, kifli, zsemle is volt, álló fogyasztás, kora reggel nyitva volt, hogy reggelizők be tudjanak térni.
2014. jún. 24. 19:15
 5/9 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk volt tejturmix, talán két féle (epres, banános), kakaó, tej, tejeskávé, karamellás tej. És néhány péksüti, kakaóscsiga ilyesmi. Volt egy kis kiszolgáló pult, és állópultok fogyasztásra. Imádtam.
2014. jún. 24. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:
33%
Voltak, sajnos már nincsenek - azóta mindből műkörmös-csokicsőcseré marhaságok lettek.
2014. jún. 24. 19:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
2014. jún. 24. 19:38
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Nem volt ennyiféle tej, csak kétféle és kakaó. Ami volt, azt tényleg a tehén adta, nem a vegyipar. Nem létezett ultrapasztőrözött tej. Nem gyors kályhában összedobott, hanem rendesen készült péksütemények voltak.

A tejet kitöltötték 2,3 vagy 5 dl-es pohárba. Általában csak állóhely volt.

2014. jún. 24. 20:20
 9/9 anonim válasza:
Nálunk lehetett tejberizst és tejbegrízt is kapni.
2014. júl. 1. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!