Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogy szoktatok ételt/italt...

Hogy szoktatok ételt/italt rendelni?

Figyelt kérdés

Vendéglátóban (presszóban) dolgozom már lassan egy éve, már megfigyeltem, ki hogyan kéri ki az italát. Egyre többet hallom ezt a mondatot: "Lesz egy söröm... Lesz egy kávém... Lesz egy kólám. Sokan még köszönni sem képesek, mikor odajönnek. Miért ilyen bunkók?

És vajon erre mit válaszoljak? "Lesz ha csinálsz magadnak!" - De akkor meg én vagyok a bunkó. Pedig ha valaki bunkón kéri... Sőt nem is kéri, csak kijelenti hogy ez lesz.

Mit gondoltok erről?

2014. máj. 17. 17:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
27%
Azert itt egyertelmu, hogy ki ismeri a szakma szabalyait. Ez elvi kerdes, az egyik-ha nem a legfontosabb: A vendeg az elso, o hozza a penzt. A VENDEGNEK MINDIG IGAZA VAN.
2014. máj. 18. 23:01
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Na ja, ez a baj... néhány vendég is így gondolja, ezért úgy viselkedik a pultban álló alkalmazottal, mint egy utolsó rühes kutyával.

Elvárja, hogy a s.egge ki legyen nyalva, de porig alázza azt, aki az ételét, italát, haját, körmét, stb csinálja.

Mert aki ilyen munkát vállal, "az ezt érdemli".

2 hete egy vendég panaszkodott, miközben a körmét csináltam, hogy mióta rendezvényeket szervez, a megrendelők semmibe veszik, mert csak szolgáltat. A vicc, hogy ő az, aki mindenkit lenéz, mindenhonnan elkésik, vagy el se jön, és nem szól, 40 perc késés után felháborodik, hogy mit képzelek, ha nem csinálom meg a körmét, elnézést soha nem kér, és a pénzt is úgy dobja le az aztalra, hogy néha a földön landol. Ezeket elmeséltem neki, hogy velem is van a ki így viselkedik, ez meg előadta, hogy "igen, tudom milyen sz@r lehet. KÖNYÖRGÖM, FEL SE FOGTA, hogy róla beszélek!!!

2014. máj. 19. 07:37
 13/25 A kérdező kommentje:
A "vendégnek mindig igaza van" című elméletet koszos késdobálókban tudom elképzelni, ahol minden fillérnek örül a tulaj, mert így is alig bírja fizetni a számláit, és a pultosa olyan sötét mint az éj. Könyörgök, nincs mindig igaza a vendégnek, én is ember vagyok, pont ugyanolyan mint ő, és egyáltalán nem végzek alja melót!
2014. máj. 19. 09:58
 14/25 anonim ***** válasza:
64%

Kerdezo, felreerted. Ez egy alapszabaly. Pont olyan, mint a 'mindent a kedves vasarloert'. Ertem, hogy rendes helyen dolgozol, de a lenyeg ugyanaz:minnel tobb vendeg, annal tobb haszon. Ha csak nem a szeretetszolgalatnal melozol, akkor tisztaban kellene lenned ezzel. Teljesen mas kerdes az, hogy rengeteg vendeg bunko. Nem szabad ezzel foglalkoznod. Ha pincer vagy, a vendegert vagy. Nem tanitottak meg a suliban?

Ha kerdezel, akkor ne pontozz le kerlek, ha annyira biztos vagy az igazadban, miert teszel fel kerdest?

2014. máj. 19. 23:47
 15/25 A kérdező kommentje:

Mire én odáig jutottam hogy pontozzalak addigra már mindenki lepontozott.

És neked is igazad van, de akkor sem tűröm hogy csicskaként kezeljenek.

2014. máj. 20. 09:52
 16/25 anonim ***** válasza:
51%

De akkor miert ezt a szakmat valasztottad, ahol az igazsag felett all a kotelezo alazat? Aki ezt valasztja, annak tisztaban kell lennie ezzel, es mig tart a munkaido, addig arcan a mumosollyal kell turnie mindent, meg ha legszivesebben a fejere ontene az osszes kavet. Ez a szakma egyik hatranya, de elonye is van, ne felejtsuk el. :) Ahogy egyebkent minden munkanak.

En sem turnem, ezert sem lettem pincerno.

2014. máj. 21. 10:41
 17/25 anonim válasza:
100%
"Hello!/Szia!/Jó napot kívánok! Kérek szépen egy..."
2014. máj. 21. 14:00
 18/25 A kérdező kommentje:
Olyan naiv vagy már ne haragudj. Hogyhogy miért ezt a szakmát választottam?? Nem ezt választottam, hanem ezt találtam, ezt kaptam, örülök hogy van munkám és tisztességes fizetésem. Nem mindig fenékig tejfel, de csinálom, becsületesen. Mindenhol vannak nehézségek, nincs olyan hogy egy meló mindenhogy megfelel.
2014. máj. 22. 11:14
 19/25 anonim válasza:
19%
Amíg az én pénzemből éltek, addig had használjak már olyan szavakat amiket én akarok...Az a bajod kedvesem, hogy megalázónak tartod a munkád (az is!!!) ezért elvárod, hogy a vendég nyalja ki a segged, hogy ne érezd magad kisebbrendűnek!!!
2014. jún. 9. 23:14
 20/25 anonim válasza:
66%
19-es 1 nem a kedvesed!!2 ha ilyen @lp.ri módon tudsz te is csak beszélni akkor ne szólaljál meg!3 k.rv.ra nem érdekel senkit hogy a te pénzedből élünk ha így gondolod d.gd fel magadnak a pénzed, nem az van amit te akarsz ugyanúgy ember ő is mint bárki más! A tisztelet őt is meg illeti te lennél a legjobban megsértődve ha nem vesznek emberszámba úgyhogy neked k.ss!!!! Nem szégyenli a munkáját de akkor sem kell b.nkonak lenni!! És neked kéne elgondolkodnod mert te érzed magad nagyon felsőbbrendűnek!!!
2014. jún. 10. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!