Hogy szoktatok ételt/italt rendelni?
Vendéglátóban (presszóban) dolgozom már lassan egy éve, már megfigyeltem, ki hogyan kéri ki az italát. Egyre többet hallom ezt a mondatot: "Lesz egy söröm... Lesz egy kávém... Lesz egy kólám. Sokan még köszönni sem képesek, mikor odajönnek. Miért ilyen bunkók?
És vajon erre mit válaszoljak? "Lesz ha csinálsz magadnak!" - De akkor meg én vagyok a bunkó. Pedig ha valaki bunkón kéri... Sőt nem is kéri, csak kijelenti hogy ez lesz.
Mit gondoltok erről?
Én köszönök, kérek, megköszönök, elköszönök.
Szoláriumban dolgozok, itt is megy a "10 perc a kettesbe"...olyankor csak annyit válaszolok, h 950.
Volt olyan, aki úgy gondolta, hogy a recepciós feladatköre az ajtó becsukása, miután szakadó esőben ő bejött és nyitva hagyta. Felvilágosítottam, hogy recepciós vagyok, nem ajtónálló.
Volt, akit meg kellett tanítani, hogy nem hugyozunk nyitott ajtónál, főleg, ha valaki eszik.
Sok pasi benyögi fizetéskor, h "gumival, v gumi nélkül"...
Ha visszaszólok, akkor meg bemutatkozik, hogy ő itt a VENDÉG. Én is be szoktam, hogy én meg ember vagyok, akit ugyanúgy megillet a tisztelet, mint bárki mást.
Kedves vagyok, mosolygok akkor is, ha sz@r napom van, de az alázást nem tűröm.
Van is olyan vendég, aki nekem nem bunkózik, igaz, jattot csak a többieknek ad, de 50 ftot nem ér az, hogy elviseljem a parasztságot.
Vendegre soha ne szolj ra veletlenul se,hiaba van igazad!!!!!!
Most elgondolkodtam, hogyan rendelek. Koszonni nem szoktam, azt megteszem akkor, mikor belepek a helyre, tobbszor nem.;)
A rendelesem tomor, de mindig benne van egy 'szeretnek/kernek/kerek', es mikor felvette mindenki kereset, akkor egy 'koszonjuk' is elhangzik. De ez inkabb csak jelzes, hogy vegeztunk a rendelessel, ncs mas kerdes/keres, elmehet.
Én nem szoktam szó nélkül hagyni, ha bunkóznak velem a vendégek.
Amikor kijelentik, hogy lesz egy pizzaszelet, én közölni szoktam velük, hogy már van néhány a pulton, szeretne egyet?
A "lesz" jellegű mondatokra illedelmesen vissza szoktam kérdezni, hogy "tehát szeretnél?"
Persze az emberek 90 százalékának nem szokott leesni, hogy miért is javítom ki őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!