Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogy szoktatok ételt/italt...

Hogy szoktatok ételt/italt rendelni?

Figyelt kérdés

Vendéglátóban (presszóban) dolgozom már lassan egy éve, már megfigyeltem, ki hogyan kéri ki az italát. Egyre többet hallom ezt a mondatot: "Lesz egy söröm... Lesz egy kávém... Lesz egy kólám. Sokan még köszönni sem képesek, mikor odajönnek. Miért ilyen bunkók?

És vajon erre mit válaszoljak? "Lesz ha csinálsz magadnak!" - De akkor meg én vagyok a bunkó. Pedig ha valaki bunkón kéri... Sőt nem is kéri, csak kijelenti hogy ez lesz.

Mit gondoltok erről?

2014. máj. 17. 17:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
"Egy pizzát és egy kólát kérek."
2014. máj. 17. 17:58
 2/25 A kérdező kommentje:
Szerintem alap illedelmesség hogy "kérek".
2014. máj. 17. 18:01
 3/25 anonim ***** válasza:
78%
Én mindig figyelek arra, hogy a mondandómban szerepeljen a "szeretnék" vagy a "kérek" szó. De egyébként tényleg rettentő sok a bunkó, nekem szüleim nem vendéglátásban, hanem kereskedelemben dolgoznak, üzletük van, az emberekre úgy kell ráköszönni, aztán pofátlan módon odavágják, hogy mi kell, bicska kinyílik a zsebemben néha... Szóval sehol sem jobb a helyzet szerintem, és nem tudom, hogy lehetne ezen változtatni.
2014. máj. 17. 18:05
 4/25 anonim ***** válasza:
91%

Én köszönök, kérek, megköszönök, elköszönök.

Szoláriumban dolgozok, itt is megy a "10 perc a kettesbe"...olyankor csak annyit válaszolok, h 950.

Volt olyan, aki úgy gondolta, hogy a recepciós feladatköre az ajtó becsukása, miután szakadó esőben ő bejött és nyitva hagyta. Felvilágosítottam, hogy recepciós vagyok, nem ajtónálló.

Volt, akit meg kellett tanítani, hogy nem hugyozunk nyitott ajtónál, főleg, ha valaki eszik.

Sok pasi benyögi fizetéskor, h "gumival, v gumi nélkül"...

Ha visszaszólok, akkor meg bemutatkozik, hogy ő itt a VENDÉG. Én is be szoktam, hogy én meg ember vagyok, akit ugyanúgy megillet a tisztelet, mint bárki mást.

Kedves vagyok, mosolygok akkor is, ha sz@r napom van, de az alázást nem tűröm.

Van is olyan vendég, aki nekem nem bunkózik, igaz, jattot csak a többieknek ad, de 50 ftot nem ér az, hogy elviseljem a parasztságot.

2014. máj. 17. 18:10
 5/25 A kérdező kommentje:
Ismerősökre elkezdtem rászólogatni, hogy igazán tiszteljetek már meg. Ők onnantól figyelnek is, mint a kisangyalok, de idegenre nem merek szólni, csak ha eleve rossz hangulatom van.
2014. máj. 17. 18:15
 6/25 anonim válasza:
100%
Egy sört kérek szépen.
2014. máj. 17. 20:08
 7/25 anonim ***** válasza:
83%
Látom, a bunkóbb réteg lepontozgat :D
2014. máj. 17. 21:41
 8/25 anonim ***** válasza:
56%

Vendegre soha ne szolj ra veletlenul se,hiaba van igazad!!!!!!

Most elgondolkodtam, hogyan rendelek. Koszonni nem szoktam, azt megteszem akkor, mikor belepek a helyre, tobbszor nem.;)

A rendelesem tomor, de mindig benne van egy 'szeretnek/kernek/kerek', es mikor felvette mindenki kereset, akkor egy 'koszonjuk' is elhangzik. De ez inkabb csak jelzes, hogy vegeztunk a rendelessel, ncs mas kerdes/keres, elmehet.

2014. máj. 17. 23:00
 9/25 anonim ***** válasza:
81%
Aha, szóval aki pult mögött van, az mosolyogva tűrje, hogy megalázzák? Jó tudni. Próbáld ki te is.
2014. máj. 18. 09:32
 10/25 anonim ***** válasza:
83%

Én nem szoktam szó nélkül hagyni, ha bunkóznak velem a vendégek.

Amikor kijelentik, hogy lesz egy pizzaszelet, én közölni szoktam velük, hogy már van néhány a pulton, szeretne egyet?

A "lesz" jellegű mondatokra illedelmesen vissza szoktam kérdezni, hogy "tehát szeretnél?"

Persze az emberek 90 százalékának nem szokott leesni, hogy miért is javítom ki őket...

2014. máj. 18. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!