Szeretnék egy kávézót nyitni. Mik a feltételek? Hogyan tudom megnyitni, mik kellenek hozzá? Hogyan működtetem? Honnan rendelem a hozzávalókat? Hogyan kell felvenni alkalmazottakat? Szeretnék bő tájékoztatás kapni róla.
Még fiatal vagyok, de 2-3 év múlva szeretnék nyitni kávézót. Addig esetleg kitalálom a designt meg egyéb ötleteket hozzá.
Van kedvem ehhez, szeretem a vendéglátást.
vendéglátos végzettség : Akkor is ha te vagy tulaj
Erröl bővebb tájkoztatást a helyi önkormányzat tud adni.
ha be mész hozzájuk ,és kérsz szabályzatott adnak.
Abban mindent megtalász.
Most fogom befejezni a kozgazdasagi szakkozepiskolat ugyhogy van egy kis fogalamam a vallalkozasokrol :)
Egy kis alaptokem lenne, meg hallottam allami tamogatasokrol emellett.
egyebkent korulbelul mennyi lenne elkezdeni a vallalkozast?
ja es koszonom a valaszokat :)
megnezem a honlapot koszonom:)
"egyebkent korulbelul mennyi lenne elkezdeni a vallalkozast? "
Látom, tényleg KIS fogalmaid vannak róla. :D
Céget alapítani viszonylag olcsó. Üzlethelyiséget bérelni vagy venni: ehhez kell tőke. Konkrétan melyik költségek érdekelnek?
Vendéglátó üzletvezetői tanfolyamot kell elvégezni!
Az ég világon semmi használhatót nem tanítanak, de kell hogy legyen róla papírod!
Ezen túlmenően, hogy valami olyat is tanulj, amitől nem mész csődbe, rendszeres kávézóba járónak kell lenned, és figyelni mindet sas szemekkel!
Járd be Bécset, és itthon is a legjobb helyeket, meg a tucat helyeket is, ott is rengeteget lehet tanulni.
Sokat jelentene, ha elmennél dolgozni minél több helyre, akár 2-3 hónapokra is, hogy legyen valami fogalmad a háttérről, mi hogy működik.
Köszönöm szépen a választ! :)
Igen, most suli mellett elkezdtem dolgozni egy vendéglátó egységben, igaz nem kávézó, mert oda nem sikerült bekerülnöm, de majd a későbbiekben megpróbálom. De egyenlőre jól érzem magam ott ahol dolgozok. Igazad van, azért is jelentkeztem az állásra mert tényleg fontos dolog "látni" a háttért. Egyenlőre míg suliba járok addig rengeteg tapasztalatot szeretnék szerezni, aztán ha befejezem majd megszeretném nyitni a sajátomat. De addig még ki kell gondolnom pontosan milyet szeretnék és hogyan működne.
Sajnálom, de azt kell mondjam, hogy amíg annyi önállóság nincs benned, hogy ezeknek a kérdéseknek saját magad találj választ (mert nagyjából mindegyikre 1-2 perc alatt kapnál a google segítségével), addig hagyd az egész ötletet. Mert aztán majd mikor megnyílt a kávézód, jön a következő gyakorikérdéses kérdés: Mennyiért adjam a hosszú kávét? Az egyik alkalmazottam felmondott, most mit tegyek?
Úgyhogy szerintem hagyd, végezz el egy turizmus-vendéglátást, ott nagyjából meg tudod mi is az, hogy üzemeltetni egy vendéglátó egységet, milyen költségekkel, törvényi előíírásokkal kell számolnod, aztán utána gondolkozz el még egyszer az egészen. Hogy például lenne-e kereslet a kávézódra? Miben tudna többet nyújtani mint a többi kávézó? Az emberek miért járnának oda, a többi kávézó helyett? És ha reális üzletterved van, na akkor kezdj el designon gondolkozni, meg az egészen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!