Október 23-án a kinti büfék stb. is zárva vannak?

Nem feltétlen, mert vendéglátó helynek minősül, bár nagy részük zárva lesz főleg azok akiknél hétköznap van javarészt forgalom, de ahol például, megemlékezések, rendezvények lesznek ott általában ezek nyitva szoktak lenni. De az étteremláncok is többnyire nyitva vannak olyankor, plusz olyan egyéb helyek ahol a tulajdonos dolgozik és nem beosztott, kivéve éjjelnappali üzletek, ajándékboltok, virágboltok, de éttermek zöme is nyitva lesz mivel ezeknél nem nagyon van munkaszüneti nap. Nekem is ugyanúgy kell mennem dolgozni, ha akarok ha nem. Egyrészt azért mert 12 órás műszakban dolgozom, másrészt azért mert portásként vagyok alkalmazva egy kollégiumba és hiába ünnepnap, be kell mennem és még egy embernek aki a másik portát figyeli. És mivel néhány diák bennmarad így különösen indokolt az hogy bent legyek. Sajnos ez van, de cserébe vannak szabad hétköznapjaim is, és ahhoz képest nem egy rossz munkakör.
De a barátnőmnek is ugyanúgy munka lenne mert ő is 12 órázik egy gyárban ahol a gépeket nem szabad leállítani és tavaly karácsonykor is volt teljes leállás és utána 2 hétig káosz volt bent nem is nagyon dolgoztak, de ő szabadságot kapott mert műszakot cseréltek vele mivel a másiknak nincs túl sok szabadsága és hétvégén elutazna így kérte a cserét. De az öcséméknél is munkanap van mert 3 műszak van és ott sem állíthatnak le mindent, de akkor a hétvégi ügyelet van ahol a gépek alapjáraton üzemelnek leállás nélkül és öcsémnek is azért kell bemenni mert most ő lenne a soros annyiból jó hogy nem kell agyon dolgozniuk magukat, csak időnként körülnézni és bármikor mehetnek szünetre, TV-zhetnek plusz ilyenkor internetezés is megengedett.
akkor ez azt jelenti hogy a kínai gyorskajálda is nyitvavan?
Azt hittem ezek is bezárnak október 23-án.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!