Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Te mennyi borravalót adsz egy...

Te mennyi borravalót adsz egy ételfutárnak, ha egész hétre hozza az ebédet?

Figyelt kérdés
és pizzafutárnak? alkalmanként?

2013. szept. 25. 20:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
A pincérnek én is adok, ha szépen köszön, elmondja mi a napi ajánlat, mosolyog, tiszták az evőeszközök és odajön megkérdezni hogy mindent rendben találunk-e, finom-e az étel, és hogy van-e szükségünk még esetleg valamire. Távozáskor pedig szépen megköszöni hogy megtiszteltük a jelenlétünkkel az éttermet, és jó éjszakát kíván.
2013. szept. 26. 18:13
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
En a borravalot nem a munka reszenek fogom fel. Ha jol erzem magam a helyen, finom a kaja, segitokesz es hozzaerto a pincer akkor adok borravalot,meg ha nem is szimpatikus az eppen engem szolgalo szemely. En a borravalot az elmeny miatt adom,osszessegeben.
2013. szept. 26. 22:09
 23/26 anonim ***** válasza:
52%
ha mindenki úgy gondolkodna mint én, akkor nem lenne másik 50 és kénytelen lenne a kedves főnök azt az 1-2 embert rendesen bejelenteni és normálisan kifizetni + a benzint ... és még1x leírom én soha nem kaptam bóravalót a munkámért..
2013. szept. 26. 22:15
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
A 10-es válaszolón besírtam. :) Veri a mellét, hogy igenis illik borravalót adni, meg csak fillérekről van szó, hát 100-200 vagy több forint nem éppen az. Itt inkább az elvekről van szó, nem mindenki értékrendjébe fér bele a jattolás függetlenül az anyagi helyzetétől. Én se nyomnék a postás kezébe fémpénzt, mert ha egyszer megtenném, akkor mindig azt kéne. Egyszerűen nem jár neki és kész. Csak dolgát végzi ő és az ételfutár is. A postásunk is az utcán odaadja nekünk a leveleket ha találkozunk, és borravaló nélkül is megteszi ezt. Lehet bambán nézni. :)
2014. szept. 16. 10:35
 25/26 anonim válasza:
0%

Én sosem adok. És nem értem azokat, akik itt siránkoznak, hogy milyen keveset keresnek futárként. Ha nem vagy elégedett a fizetéseddel, akkor kérj fizetésemelést, vagy keress egy olyam munkáltatót, aki többet fizet.

Meg írta korábban valaki, hogy "Valaki, aki csak olyan szolgáltatást vesz igénybe, amit rendesen ki is tud fizetni"

Ha 10%-al drágább a szolgáltatás ára, akkor szerepeljen az étlapon 10%-al drágábban. A borravaló után amúgy sem adózik szerintem a futórárok nagy része, szóval azzal, hogy borravalót adsz, csak a fekete gazdaságot élteted.

2017. dec. 10. 12:51
 26/26 anonim válasza:

"Annyira édesek ezek a fillérb aszó idióták, akiknek nem tellik a borravalóra, (viszont naponta minimum egy ezrest kipengetni ebédre igen). "

Szerintem ez nem fillér b***ás. Ha 10-al többet várnak el a szolgáltatásért, szerepeljen 10-al magasabb ár az étlapon.

2017. dec. 10. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!