Te mennyi borravalót adsz egy ételfutárnak, ha egész hétre hozza az ebédet?
Etelfutar vagyok es olyan heti 300-320 koruli penzt kell beszedjek, ehhez olyan atlag 8 ezer borravalo jon ossze hetente.
Sajnos azt itt szerintem sokan nem szamoljak hogy benzinpenzt szinte mindenhol nekunk kell allni tehat orulok ha fedezni tudom belole a benzinem es amit keresek az tisztan megmarad es akkor az auto kopasat meg nem szamoltam.
Hogy a kerdesre is valaszoljak kb 100-150 ft az atlag de teljesen valtozo az 5ftra kiszamolttol az 5-600ig (nyilvan ez a ritka), illetve anyagi helyzetbol sem tudok atlagot mondani mert sok gazdag nem ad viszont sok olyan is van aki igen es ez ugyanigy igaz a szegenyebbekre is.
Egyebkent terulettol is fugg pl csepelen hiaba visz a kollegam tobb adagot naponta megis kb fele annyi borravalot szed ossze egy heten..
"már mennék is haza!"
Menne is helyetted másik ötven, sokaknak ez is jobb, mint semmi!
Én pedig Gonzoval értek egyet. Illegálisan soha nem dolgoznék, hiába nincs nagy választék. Ha nincs papír, akkor nincs biztos fizetés sem, sem TB, sem semmi.. Az kéne még hogy egy hónap meló után közölje, hogy hát nincs kedve kifizetni. Soha nem hagynám magam, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerüljek.
A múltkor néztem egy szórólapozós melót. Autóval kellett volna csinálni. Kiszámoltam, hogy ha a benzint kifizetem, pár ezer forintot keresek vele a hónapban. Több 8 ezer forint mint a semmi? Igen több. Elmész havi 160 órát melózni 8ezer forintért? Nem. Ennyire egyszerű.
Volt egy remek diákmeló is, csak olyan lehetetlen helyen volt, és olyan lehetetlen időben, hogy nem volt tömegközlekedés. Tehát autó, vagy taxi. Kiszámoltam. Ha napi 500 forintot keresel 8 óra munkával, az több mint a semmi? Több. Elvállalnád? Én biztosan nem.
Egyébként engem még soha nem találtak meg olyan ajánlattal, hogy haver, nem leszel bejelentve, szóval vagy fizetek neked vagy nem.
De a lényeg akkor is az, hogy a pizzafutár semmilyen szolgáltatást nem nyújt. Miért kéne neki borravaló? A mekiben sem adsz borravalót, mert kiadja a pult mögül a kajád. Arról már nem is beszélve, hogy külön fizetsz a házhoz szállításért.. És akkor még ráadásul felveszed a kaputelefont erre mit csinál? Beleüvölt, hogy itt a kaja, nem nyílik az ajtó! Aztán feljön és se egy szevasz, vagy hogy vagy kedves barátom ezen a szép napon, hozzád vágja a pizzát. Aztán ha nem adsz borravalót, akkor elmormol egy kvaanyádat. Mondjuk az igaz, hogy ha adsz neki, akkor legalább szó nélkül elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!