Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek mi az a Mákos...

Szerintetek mi az a Mákos Pity-puty? Egy ujságba olvastam.

Figyelt kérdés
2013. szept. 9. 20:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%

újságban. így helyes.

egyébként meg mákos nudli valamilyen lekvárral.

legalábbis amikor én rendeltem ilyet, akkor azt kaptam.

2013. szept. 9. 21:02
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Mákos nudli, lekvárral.
2013. szept. 9. 21:03
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! és bocsi a helyesírási hibáért
2013. szept. 9. 21:04
 4/20 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem mákos tészta.

A másik dolog, ami nagyon tetszett:

Kijavította valaki a helyesírási hibád. Nagyon helyes, nem magyar órán vagyunk, de oda azért jártunk, hogy itt alkalmazzuk! Utána minden mondatot kis kezdőbetűvel kezdett! Ez is szemet szúr ám, nem csak az "újság"...

2013. szept. 9. 21:26
 5/20 anonim ***** válasza:
14%

internetes írásnál ez elfogadott.

továbbá így gyorsabb az írásom.

nyilván tudom, hogy a mondatokat nagy betűvel kezdjük.

viszont a -ban, -ben ragozás orbitális hiba internetes és azon kívüli írásban is.

2013. szept. 9. 21:29
 6/20 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem meg az is orbitális hiba,hogy kis betűvel kezdesz egy mondatot. Akkor legalább ne tegyél a végére pontot...

A kérdésre is reagálva: mákos nudli lekvárral.

2013. szept. 9. 21:44
 7/20 anonim ***** válasza:
0%

még egyszer mondom. internetes írásnál ez elfogadott.

több helyen írogatok. aki ebben benne van, az nem akad fent rajta. szóval más fogást kell találnod rajtam.

2013. szept. 9. 21:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre megvolt a válasz. Viszont nem tudok róla, hogy elfogadott lenne a kisbetű, az internetes írásban. Ha megnézel egy weblapot, vagy online újságot ott is ügyelnek a "hagyományos" szabályokhoz. :)
2013. szept. 9. 23:21
 9/20 anonim ***** válasza:
45%
"Internetes írásnál" Google a jóbarátod: [link]
2013. szept. 10. 00:56
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Magyar nyelvben nincs elfogadva sehol helyesírási hiba! Nekem egyforma, sőt, ha hibázok zavar. Egyszer kell megtanulni, utána menni fog. Ha rosszul rögződik, nem fog menni. Magyaros ékezetek nélkül, még csak elfogadja az ember, mert sokan írnak idegen honból, ahol nincsenek ékezetek. (Egyszerűen lehet ám installálni.)

Nagybetűk minden billentyűzetkiosztáson vannak!

(Ezeket az internetes szabályokat azok alkották, akik nem tanultak meg helyesen magyarul írni!)

2013. szept. 10. 04:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!