300 ft drágulást nem éreznétek hirtelen soknak?
Figyelt kérdés
egyetlen kínai kifőzde van a vidéki kisvárosomban, ez a gyorsbüfé jellegű, elég jó forgalmuk van. nyilván olyan árat szabnak amit akarnak. már év közben volt egy emelés, akkor lett 2500 a "közepes menü" ami köretet és 3 feltétet jelent, elég sokfélét főznek. mennyiséggel nincs gond, nagyobb étkűként is 2 bőseges étkezést jelent nagyjából az adag, minőség az évek során picit romlott. nemrég voltam, szomorúan láttam hogy már év vége előtt rátoltak egy újabb laza 300 ft-os drágulást. nem érzitek ezt kicsit soknak? tudom mindenkinek van lélektani határa amin én már túl is vagyok, de ezt az emelgetést nem bírja ám mindenki követni, még a ritkábban járó fajtabelimnek is sok már. tudom, akkor ne egyél. de pl. főnökasszony aki Magyar is megjegyzi hogy ritkán jövök, én pedig nem mertem még mondani hogy ennek leginkább anyagi okai vannak -részemről- miközben tudom hogy így is, eddig is jó nagy haszonnal tudtak működnidec. 6. 18:17
1/7 anonim válasza:
3000-ből egy normális családi ebédet is ki lehet hozni, tőlem duplájára is emelhetnék. Amíg megveszik, emeljenek csak.
2/7 anonim válasza:
1-es: 300 (háromSZÁZ) ft-ról van szó, nem 3000 (háromEZER)röl!
3/7 anonim válasza:
2800 Ft még mindig nagyon jó ár tulajdonképpen 2 adagnyi kajáért, szóval nem. Ha minden hónapban 50 Ft-ot emeltek volna az elmúlt fél évben és úgy tartana most ennél az árnál, az szerintem elég nevetséges lenne és gondolom akkor meg az nem tetszene. Éttermeknél, de igazából bármilyen szolgáltatásnál is így szokták, ritkábban, de akkor egyszerre kicsit többet emelnek.
4/7 anonim válasza:
Ha neked tényleg 2 ebédre elég 1 adag, akkor szerintem jó ár gyorskaja viszonylatban.
5/7 anonim válasza:
A lélektani határ nagyon csalóka tud lenni.
6/7 A kérdező kommentje:
nem a 300 forint a fennakadás nyilván, hanem a "sokhoz" képest még rátett ennyi. gyakorlatilag több mint 10 éve járok oda és lehet csak én nem tudom befogadni ezt az utóbbi idejű brutális drágulgatásokat. ennek a helynek olyan vevőközönsége van hogy biztos nem panaszkodhatnak, pár évvel ezelőtt fullos új székhelyet vásároltak maguknak szépen berendezve, de persze senki sem lát a másik pénztárcájába tudom. amit látok hogy kicsit mintha hanyagabb lenne a gyorskaják minősége, befejezték a vasárnapi nyitvatartást is nemrég, és mintha arra játszanának hogy 30-40 km-en belül úgysincs hasonló, ha eztakarod enni, meg fogod venni.
dec. 6. 20:31
7/7 anonim válasza:
Vagy ott sem megy már annyira jól és ezért történt. Ráadásul vasárnapon csak a tulaj jelenlétével lehet nyitva és a tulaj talán már nem szeretné ezt beáldozni. S még ha rezsit spórol is a vasárnappal, de bevételi kiesés is lehet. Ezért is lehet 300 Forint. Rakás oldala lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!