Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hol éri meg jobban éttermet...

Hol éri meg jobban éttermet nyitni Magyarországon vagy Németországban?

Figyelt kérdés
okt. 13. 14:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Nyilván Németországban, ha ez kérdésként merül fel, nem nagyon vagy képben...
okt. 13. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
41%
Nyilván Németországban.
okt. 13. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
90%

Budapesten is vannak olyan éttermek/cukrászdák/kávézók amit a fizetőképesebb magyar réteg, na meg temérdek külföldi turista látogat, és nagyon jól menő bizniszek ezek.

Viszont ez a piac már szerintem eleve telített, plusz ha valaki újonnan bele akár vágni, alaphangon százmilliós befektetésekről beszélünk, és semmi sem garantálja, hogy valaha profitábilis lesz..


Vidéken nem nyitnék éttermet, én egy nyugat-dunántúli közepes városban élek, egy-két étterem meg kifőzde úgy, ahogy megyeget,de a lapok itt is le vannak osztva, a covid alatt/után meg sokan csődbe mentek az addig nyereségesek közül is.


Szóval én inkább Németország felé mennék, ha lenne annyi befektetni való pénzem, és a vendéglátásban szeretnék próbálkozni.

okt. 13. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
42%
Gondoljátok, hogy Németországban nincsenek leosztva a lapok, és nem 100 millió ft-nak megfelelő beruházást igényelne egy közepes étterem nyitása? Addig még okés, hogy több a kereset, és több vendéged lehet, de a bérek is magasabbak, az ingatlan bérlés. Töménytelen mennyiségű jobbnál jobb étteremek, étteremláncok vannak, akik mind konkurencia. Kell ismerni a helyi viszonyokat, és érteni kell hozzá, hogy hogyan lehet minél profitábilisabban működtetni. Igaz Nagyarországon is ugyanez a helyzet.
okt. 13. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
okt. 13. 17:45
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Annyiban azért én könnyebbnek gondolom, mert magasabb az életszínvonal, nagyobb a fizetőképes kereslet. És ha van egy 100 éttermet elbíró piac, ahol nyitsz egy 101. éttermet, az nagyobb eséllyel éri meg, mintha a 10 éttermet elbíró piacon te leszel a 11.
okt. 13. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

Azért Németországban nem pont egy magyar étteremre vágynak a fizetöképes vendégek.

Másrészt ott is romlik az életszínvonal, az áltagembernek kevesebb pénze van étterembe járni, ha nem mégis, akkor valami olyat választ, ami ismert és jó.

okt. 13. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
magyarėttermet nyitni Nėmetországban több mint kockázatos ,többségük csödbe megy 1 ėven belül ėn nėmetorszågban ėlek ės egy magyar ėterem 2 helyen probålkozott, közelünkbe de mindkėtt helyen 1-2ėv alatt csődbe ment .
okt. 13. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
78%
Nem írta, hogy magyar étterem lenne. Éppenséggel akár fine dining is lehet, vagy hamburgeres.
okt. 13. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
81%
Németországban. Egyrészt nagyobb a fizetőképes kereslet, másrészt Európában sehol sem igyekeznek annyira tönkretenni a kisvállalkozásokat, mint Magyarországon.
okt. 14. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!