A fejlettebb külföldi országokban tényleg jobb minőségű ételeket lehet kapni? (Pl. : Ausztria, Svájc, Német o. , Anglia stb. )
Olvastam itt gyakorin több kérdés alatt is hogy a külföldi fejlettebb országokban jobb minőségűek az ételek és nagyobb a választék is.
Ez igaz? Csak mert a Lidl, az Aldi, a Penny pl. mind német üzletek. Akkor itt miért rosszabb minőségű az étel?
Az én tapasztalatom szerint ez csak az árral függ össze. A legolcsóbb, legvacakabb minőségi kategória mondjuk nincs, de ugyanannyiért ugyanazt kapod (persze az áfával korrigálni kell). A választék nagysága inkább a bolt méretével függ össze ott is.
Németország ezen kívül elég ügyesen alakítja a piaci feltételeket, így erősebb verseny alakult ki az élelmiszerboltok között. Ez árcsökkentő hatású.
Nem minden esetben igaz. Ahogy az első válaszoló írja: húsipari termékek, készételek, félkész ételek, tejtermékek általában jobb minőségű alapanyagokból készülnek. Az alap élelmiszerek (pl. Liszt, cukor, tej) nagyjából ugyanazon a színvonalon vannak.
A kettő között pedig például a Coca Cola: ugyanabból a szirupból készül, de 1) a higítási arány 2) a víz minősége 3) egyéb adalékbeli különbségek teszik más ízűvé a kólát.
Szóval jórészt igaz lehet a mítosz, de nem minden esetben.
Angliában elek, ami nagyon feltunoen más az a cola, fanta...
Itt kint nagyon szeretjük a dobozos kis uccsiket, es otthon is vettünk , de nagyon rosszul esett az első korty, sokkal izetlenebb 🤷🏻♀️
Amúgy most más konkrét dolog nem jut eszembe... talán hogy az oblito higabb otthon
8as vagyok
Tényleg, a tej is teljesen más, Mo-on sokkal vizesebb ízű.
Viszont ott van turorudi 🤔😃😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!