Az ételkiszállító futárcégnél miért sokkal drágább az étel, mintha az étteremben közvetlen rendelem meg?
Ezzel én is próbálkoztam.
Szinte minden étterem futárcéget alkalmaz, rendelj tőlük.
2#
Ha egy étteremtől közvetlenen rendelek, akkor +500 ft a szállítási díj.
Vajon ők hogy tudják fedezni a költségeket?
3#
Wolt-on pedig sok helyen nem kérnek szállítási díjat.
Ebben meg semmi logika nincs: " Az ételek alapból azért drágábbak a felületen, mert az étterem fizet érte, hogy megjelenjen az oldalon."
Ha az étterem fizet érte a futár cégnek (és nyilván fizet), akkor pont hogy nem indokolt a további nyerészkedés ebből az okból.
8#
mit vársz olyantól, akinek 2 zöld pipája van csak az 5-ből ;)
az ilyen hozzászólást alapból ignorálom, mert csak a kötekedés élteti. Szomorú, mert vélhetően mindig harcban áll a világgal az ilyen személy :(
Nem lehet túl boldog.
Kérdező, szerintem te nem egészen érted a rendszert. A foodora és a Wolt egy vállalkozás, aminek az a lényege, hogy egy helyre gyűjtik az éttermeket, így aki rendelni akar, egy oldalon megtalál egy csomó éttermet - és nagy eséllyel rendelni is fog valamelyikből. Bizony pénzt kérnek a megjelenésért, hiszen kevesen vannak, akik végignézik az összes szóba jöhető étterem/vendéglő/büfé/stb oldalát és úgy rendelnek. Az éttermek azért fizetnek, mert ha fent vannak Foodora-n vagy Wolt-on, nagyobb eséllyel érkezik hozzájuk rendelés. Na, ezt a megjelenési díjat építik be az ételekbe.
A futár-rész megint más, azért is fizetsz. Meg a csomagolásért. Meg a rendszerhasználati díjért. Ez mind-mind rárakódik egy pl. 2000 forintos lángos árára, és hopp, máris 2950 forintba vagy 3400-ba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!