Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mennyi az esélye annak, hogy...

Mennyi az esélye annak, hogy Magyarországon belefutok egy étterembe, amely emberhúst is használ?

Figyelt kérdés

jún. 30. 06:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

10-es: ez teljesen más eset, itt szükségböl ették, ahogy fakérget meg hasonlókat is, csak hogy ne haljanak éhen. Ha nem érzed, hogy ez nem ugyanaz, mint amikor leülsz ebédelni, akkor bajok vannak veled.


6-os: a sertés, csirke, hal elökészítve, feldarabolva kerül az éttermekbe, nem élö állatokat kezdenek megölni, kibelezni, lenyúzni, stb - ez több idöt venne igénybe, mint az étlapon szereplö ételek elkészítése, emellett az így keleetkezö hulladékot nem is tudnák eltünteni, komoly büntetések lennének belöle.

jún. 30. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Komoly betegséget okozhat


A kannibalizmus évszázadok óta tabu a modern társadalmakban, ami többek között az emberhús terjesztette betegségek visszaszorulásához is vezetett. A pápua foré törzs tagjait pusztító kuru betegséget a 20. század ötvenes éveiben fedezték föl. Az áldozatok szörnyű rángások közepette lehelték ki a lelküket. Mint kiderült, a kuru egy gyógyíthatatlan neurodegeneratív betegség, amelyet nem baktériumok vagy vírusok, hanem fertőző fehérjék, prionok terjesztenek. A kór pedig az elhunyt, majd a családtagok által elfogyasztott foré emberek húsával és idegszöveteikkel terjedt. Minthogy a legértékesebbnek számító (és véletlen épp a legtöbb priont tartalmazó) agyat a nőknek és a gyerekeknek adták, az ő körükben volt a leggyakoribb a kuru. Annak idején évi kétszáz ember is kuruban halt meg, de ez mára lecsengett, ritkán van egynél több áldozat.

jún. 30. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy honnan veszi bárki, hogy az emberhús önmagában mérgező lenne. Ha ennénk emberhúst, attól is csak ugyanannyira lehetne betegségeket elkapni, mint a sertéshústól: ha nem készítik el megfelelően (nyers marad), és kórokozók vannak benne. A kuru valóban emberhús (pontosabban emberi agyvelő) fogyasztása miatt terjedt, de az a kergemarha kórhoz hasonló betegség, nem mint emberhús volt mérgező, hanem kórokozó (prionfehérje) volt benne.
júl. 9. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!