Jobb éttermekben, amikor a borosüveget felbontják, miért mutatják be külön a dugót?
Figyelt kérdés
Csak két-három helyen tapasztaltam.ápr. 28. 20:44
1/7 anonim válasza:
Megszagold. A legelso erzekelese a bornak
2/7 anonim válasza:
Érezni lehetne a dugó szagán a bor bizonyos hibáit.
3/7 anonim válasza:
Demonstrálják, hogy nem pimpósodott meg.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
ápr. 28. 20:54
5/7 Noren1989 válasza:
#1essel értek egyet.
A degusztàlàsi folyamat első része a szagolgatàs.
6/7 anonim válasza:
Ha #1-gyel egyetértesz, akkor #2-vel és #3-mal is. Első rész a szagolgatás, DE először azt kell megállapítani, hogy nem hibás, romlott-e a bor. Ezért kell elsősorban megszagolni a dugót, és ezért van az ízelítő korty is, azaz aki a bort rendelte, az először megízleli, és a többieknek csak ezután töltenek, ha az illető megfelelőnek találta.
7/7 anonim válasza:
A szokás, hogy megszagoljuk a bor dugóját Franciaországból származik, egészen pontosan a Bordeaux-i borvidékről. Mivel Bordeaux a világ egyik legdrágább és legexkluzívabb borvidéke, sokan hamisították régen az borokat, azaz rossz minőségű, olcsó borokat címkéztek fel elismert, finom, jó minőségű borok címkéivel, és úgy adták el azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!