Mehet étterembe lisztérzékeny, cöliákiás, laktózérzékeny ember? egy középkori étteremről van szó.
Ha nagyon magas a tolarencia inkább ne.
Angliában már például nem is vállalják az ézékenyeket.
Attól függ, hogy mennyire vagy érzékeny.
Van, akinek elég, ha olyat választ, amiben nincs glutén.
Viszont van, akinél annyira durva, hogy nem ehet olyat, ami ugyanott készült, ahol a többi étel.
Az éttermek nem működtetnek két elkülönített konyhát, külön edények, eszközök, stb.
Neked kell tudni, hogy milyen az állapotod.
Mehetsz, de gyakorlatilag semmit nem ehetsz majd. Ez TÉNY. Lehet szépíteni, lehet játszogatni natúr salátával és ha beszpod - mint én nem is egyszer - kontaminált lesz, ergo a fél napodat végigszenveded.
Én nem eszek semmilyen étteremben, kivéve, ami jelöltem gluténmentes.
Nemrég volt egy poszt, elég tanulságos.
Egy férfi ment el étterembe, ahol volt gluténmentes pizza. Előtte már 4-5x evett azt ott, semmi baja nem lett, elkönyvelte jó hely, bízott a személyzetben.
Egyszer a pincér-szakács mindegy, melyikük trehénysága miatt véletlenül rendes pizzát szolgáltak fel neki. A pasas aznap a sürgősségire került és három napon át volt infúzión, mert olyan heveny-erős tüneteket produkált.
Na, ezek után főleg nem eszek olyan helyen, ahol lehet! keresztszenny, mert én is így járnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!