Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Éttermek általában miért az...

Éttermek általában miért az étellel spórolnak mikor az étel alapanyag minimális költségük?

Figyelt kérdés
Kb. 10 %, mégis ezzel megy a spórolás. Vagy csökkentik az adagot vagy az étel minősége nem megfelelő. A nem megfelelő étel pedig az elsődleges vendégriasztó fegyver.
2024. márc. 31. 12:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, étteremről, és éttermi ételekről kérdeztél!!!

Mit zagyválsz itt lángosról??


És akkor most az a problémád, hogy kicsi a lángos? Mi köze van ennek az eredeti kérdéshez?

2024. ápr. 1. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Nyilvánvaló, hogy te se gondolod komolyan, hogy a lángost étteremben árulják. Innentől a kérdésed értelmetlen. A 200 különben is csak tipp, ami vagy stimmel, vagy nem, mennyiségtől függ.
2024. ápr. 1. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

9: nem Budapestről beszélek. És sok büfében van sültkrumpli meg rántotthús.


De igazából mindegy is. A lényeg, hogy nagyon kicsi a választék ha a mirelites és a bisztró vonal között szeretnék valamit.

2024. ápr. 1. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

A lángos nem éttermi étel. De lépjünk ezen túl. Rákosi alatt volt olyan, hogy fillérre ki kellett számolni a kiadásokat, és ahhoz képest kellett alakítani az árakat.

És tudod, kis bsrátom, még egy bódéban sem csak az alapanyag a kiadás. De megsúgom, messze nem kerül 200 magyar forintokba az alapanyag.

Most sem vagyok kereskedő, de webáruházban dolgozom. Bevallom, én is csak a fene nagy árrést láttam. De itt vannak pl. a cípők és ruhák. Tény, kétszeres áron adjuk.

Ho,ha, hé, mekkora disznóság, mi?

De ebnől működik a bóot. Rengeteg áramot fogyasztunk (nincs takarékos megoldás), fizeti a céga bérleti dijat, hűtést, fűtést, béreket és járulékokat.

Gondolod, az étteremben s szenvedélye miatt főz a szakács, a pincér hobbiból szsladgál?

A rezsit miből fizetné?

És a piscgazdaság. Van, ahol ha anyagáron, veszteséggel adná s nyamvadt lángosodat, azt sem vennék. És olyan is, ahol 5990 forintost is vidáman el lehet adni.

2024. ápr. 1. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Étteremben dolgoztam az élelmiszer árak mentek fel a legbrutálisabb szinten(kb kétszerese, egyes esetekben háromszorosa). Amellett adók, ki kell fizetni az embereket, fent tartani a helyet, fent tartani a gépeket, eszközöket, szerelőt hívni, újat venni, embereket után járulékot fizetni, könyvelő stb... Minden étteremben kikalkulálják, hogyan éri meg nekik a biznisz és aszerint áraznak. Nekik se jó az, ha a vendég nem jön mert drágának találja, de nem azért vezetnek éttermet, hogy havi 200 ezerrel menjenek haza ebben biztos lehetsz. Most ha az adott étel beszerzési ára a kétszeresére a nő, akkor emelje a tulaj az ételek árát is a kétszeresére? Azonnal elvesztené a vendégeinek minimum a felét, de valamit tennie kell. Ráadásul a dolgozóknak is többet kell fizetni mert a boltban is emelkednek az árak, úgyhogy minden borul úgy ahogy van.
2024. ápr. 5. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!