Éttermek általában miért az étellel spórolnak mikor az étel alapanyag minimális költségük?
"az étel alapanyag minimális költségük"
Ezt nem értem mivel pont hogy azt mindig kell rendelni
A 3 As jól írta egyébként
Az eddig használt jobb minőségű alapanyagon nem akarnak változtatni viszont az a helyzet hogy annak IS jóval magasabb lett az ára akkor ha az ár nem változik nem adnak 20 dkg pörköltet csak 15 dkg így tudnak spórolni az alkalmazott szintén több bért kér mivel neki is emelkednek az árak a boltban tehát azt is ki kell gazdálkodni
Viszont ha emelnek az árakon vendéget veszítenek ha rontanak a minőségen szintén vendéget veszítenek
Szóval nem olyan egyszerű ez mint ahogyan sokan gondolják
Az olcsóbb helyeken az alapanyag kb. 35% !! Drágább alapanyagnál az arány még rosszabb, a nettó árrés az ami nagyobb, de az anyafelhasználási % simán 50% fölé is mehet!
És ha sok adagot adnak el, rohadtul nem mindegy, hogy le tudják vinni 32-re, vagy felmegy 38-ra, mert egy hónap alatt, az egy dolgozó fizetése!
Nyilván léteznek szélsőségek, vannak pl. fine dining éttermek, ahol 80-100 ezer ft. egy olyan menüsor, ahol csak összemaszatolják a tányért, de ott nyilván nem a mennyiséget kell megfizetni, (meg nem is a minőséget) hanem a különlegességet.
Nem ilyen helyre kell menni, hanem házias, "kockás terítős" helyre, ahol nem a parasztvakításért fizetsz, hanem az ételért.
8
Gondolom Budapestről beszélsz...
Én meg általában véve Magyarországról.
Pest hosszú évek óta a legalja a vendéglátásnak, ha a nagy átlagot nézzük.
Egyébként mit értesz büfé alatt?? Mert egy büfében nincsenek olyan ételek, mint egy étteremben.
Önkiszolgáló éttermet? Mert az is étterem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!