Vendéglátósok, mi a legnagyobb gusztustalanság, amit a vendég ételével-italával csináltatok és mivel vívta ezt ki magának?
A legkisebb ellenállás irányába kell menni.
Ha valaki meg tényleg s£ggfej, azt a vezetés kirakja mint a macskát sz@rni. Van tiltólista, máskor épp már sajnos nincs szabad asztal, vagy "elkeveredett" a foglalásuk, aztán ennyi.
Az étterem integritása ennyit nem ér.
Aki ilyen problémázós, arra rá kell hagyni, pont hogy NEM adunk neki okot, hogy balhézzon.
Az, ha a kaján van bármi kivetni való, csak plusz ok arra, hogy felkapja a vizet.
Általában ha valaki problémázik, az az szokott lenni az első szint, hogy ártalmatlan hülyeségeket kér. Ez az ő dolga.
Kávét akar bőrösre forralt tejjel? Szerintem undorító, de ám legyen. Teljesen szárazra átsült fillet minont kér? Meg is érdemli, de nem én eszem meg.
Aztán van az, aki veszélyes, illegális meg lehetetlen dolgokat akar.
Az ilyennek egy határozott, kizárólagos nemet kell mondani, felesleges vele vitatkozni.
Nincs medium rare csike a menün. Nem, nem fogok a hölgy partnere tudta nélkül több alkoholt felszolgálni neki, plusz jattért sem.
Nem érdekel ha *állítólag* a szomszéd étterem megcsinálja...ha nem tetszik, menjen oda.
Aztán van az, aki be van rúgva, nem akar fizetni, rasszista, anyázik, stb.
Az ilyenekhez meg nem elég a fizum, majd a menedzser megoldja.
Az egész ott van úgyis a kamerán, még ha rendőrt is kell hívni, én nyugodtan alszom akkor is.
Feltekered a fűtést (mint az öregek otthonában, hogy elpilledjenek és ne legyen balhé), gyorsan viszel neki amit kért (az alkohol meg valami kaja oldja az aggressziót).
Aztán gyorsan végezzen, és menjen dolgára.
6:
Ha minden jól megy, még 1-2. Bár lehet, h már csak éjfél után, azaz holnap.
Volt egy szakácskönyv (nekem még megvan egy példány), amelyben mesterszakácsok és -cukrászok receptjei szerepeltek. Mkndegyikük egy történetet is elmesélt.
És azok között volt több is, "módosított" recept szerint készült étel. De a számdékosok azok mind nemszeretem kollégáknak készültek. Pl. kirántott felmosórongy.
35 éve vagyok a konyhában de még s mmi ilyesmit nem csináltam.
Németországban kollégám mesélte hogy tíz perccel zárás előtt érkezett a vendég.Hagymás rostelyost rendelt,na azt végig húzta a fenék vályaton aztán jó étvágyat.
Néha elfelejtettem szólni a vendégnek hogy óvatosan a csípős szósszal inkább többször keveset
De általában ennek mindig meg volt az oka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!