Van még valaki aki magyar de egyszerűen undorodik a magyar konyhától? A sok hagyma, olaj, rántás és egyéb gusztustalanságok?
Szerintem is szörnyű. Különösen elkeserítő, hogy a régi szakácskönyvek tanúsága szerint 150-200 éve még változatos volt a magyar konyha, alapanyagok és elkészítési módok tekintetében egyaránt. Mára ebből maradt nagyjából tízféle alapanyag háromféle módon elkészítve (pörköltként, kirántva, vagy pedig sz'rrá főzve), és mind teljesen egyformán undorító. Alig van valaki, aki tényleg ért az alapanyagokhoz és nem fél kihozni belőlük a legtöbbet a "hagyományos" ízek követése helyett. Attól pláne falnak megyek, hogy rengetegen nem mernek jóformán semmit nyersen megenni, habart levest főznek a friss, érett gyümölcsből, főzeléket a fejes salátából (miért?!?!). Ezt büntetni kellene.
Egyszerűen nincs már gasztrokultúránk. Hova tűnt? Azt még megértem, hogy a háborúk idejében abból kellett főzni, ami kéznél volt, de az már nagyon régen elmúlt, mégsem változott azóta semmi.
Gulyasleves, halaszle. palacsinta, turogomboc, langos., makos teszta, tojasos nokedli, husleves, birkaporkolt, paprikas csirke ... lehetne sorolni napestig.
Mi a baj ezekkel?
Gundel palacsinta, farsangi fank, rantotthus, hortobagy husos palacsinta, francia salata, kaszinotojas, sonkatekercs, beigli ... meg mindig lehetne sorolni tovabb.
Nincs semmi baj a magyar konyhaval. ugyan ugy esszuk a haszonallatokat, mint a vadakat es a halakat is.
Kulfoldon is ugyanezeket eszik, csak hozzajonnek a tenger gyumolcsei is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!