Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van még valaki aki magyar de...

Van még valaki aki magyar de egyszerűen undorodik a magyar konyhától? A sok hagyma, olaj, rántás és egyéb gusztustalanságok?

Figyelt kérdés
2017. nov. 30. 18:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
60%

Magyar anya jol foz, de a nagymama sutejenel semmi sem jobb. Ugyan igy van az olaszoknal is. a MAMMA tesztaja a legjobb.


Es igen az a franya zsiiir! Meg a palacsinta is finomabb, ha zsirban sutik (husokrol mar nem is beszelve).

2017. nov. 30. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
60%
Az ettermek csak azert hasznalnak olajat, mert konnyebb kezelni es tartosabb. Magyar konyha zsirt hasznal! Nincs a zsirral semmi baj.
2017. nov. 30. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
58%
Elarulom, hogy az osi idokben meg nem volt a fozoolaj kitalalva, az olajjal vilagitottak es futottek. Allati zsiradekon sutottek-foztek. Eleg paleo?
2017. nov. 30. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
51%

Én nem undorodom, de havi 1x ha tipikus magyar kaját készítek.

Rettentő unalmas és fantáziátlan. A legtöbb család ugyanazt a pár ételt váltogatja. Pörkölt, rántott hús, fasírt, tészták és agyon rántásozott főzelékek. Brrr.

2017. nov. 30. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
68%
Rettentő unalmas és fantáziátlan? nem nem az , csupán keveset ismersz belőle
2017. nov. 30. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
54%
Lehet keveset ismerek, de akkor van pár ötleted? Vagy hol találok ilyent?
2017. nov. 30. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 tatagami ***** válasza:
63%

A magyar konyha most is változatos, csak legyen ideje, türelme, pénze az embereknek megcsinálni egy receptet. Mindenki rohan mindenhova vagy épp nincs kedve/pénze bajlódni egy bonyolultabb recepttel, pedig ugyanúgy léteznek mint eddig. Az alapanyagok és a receptek megvannak, ha drágábbak is vagy több időbe kerül megcsinálni őket, mint a most köztudatban lévő magyar konyhás receptek. Tehát nem a konyhával van baj hanem azzal hogy nem vagyunk hajlandóak több időt/pénzt áldozni a főzésre(van aki lustaságból van aki munka, anyagiak miatt).

A magyaros éttermekben az a felfogás él, hogy az átlagos magyar vendég csak olyat eszik amit otthon is főz nem próbál ki újat, ezért nem is próbálnak változatosabb magyar ételeket főzni csak amit ismernek, viszont a szakácsok megtanulják ezeket a recepteket, de nem főzik mert "nincs rá igény".

Panaszkodsz a magyar konyháról, de belekezdtél egy másfajta receptbe, más alapanyagokkal az általad felsoroltakon kívül? Kerestél egyáltalán más receptet vagy új hozzávalókat? Egy szép, összetett több órás bármit is? Ha érdekelnek ilyenek ajánlom a Pető Gyula féle ételkészítési ismeretek könyvet, ez a régi tankönyv szakácsoknak, most ennek az újított verziójából tanulnak ami már kisebb :/

2017. nov. 30. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
29%

"Kerestél egyáltalán más receptet vagy új hozzávalókat? Egy szép, összetett több órás bármit is? "


Nincs kedvem, időm órákat főzni, csak kivételes alkalmakkor. Inkább maradok a reform és mediterrán kajáknál :) , de majd keresek valamit, ha ihletem lesz :)

2017. nov. 30. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:
44%
Magyar konyha nincs. 😂 A töltött paprika/káposzta török eredetű, a paprikas krumpli osztrák, a lecsó balkáni, a rántott hús észak-olasz, sorolhatnám még. A mai receptek többsége XIX. század végi vagy XX. századi kreálmány. Az első paprika malom a XIX. század végén épült fel, a pirított hagymás őrölt paprikás alap onnantól van. A régi polgári és nemesu konyha a mediterránra hasonlított, gyakran használták a citromot, ecetet, birsit, sáfrányt. Az eredeti halászlé pl. paprika nélküli volt, boros-kakukkfüves alappal. A rakott krumpli pl. borjúhúsból készült szardellával, az eredeti körözött juhtúró, szardella, sör, kapribogyó, tehát se tehéntúró, se tejföl, se hagyma, se pirospaprika, se kömény nem volt benne, sorolhatnám még. A szegények leegyszerűsítését és a vendéglősök kreálmányait hiszik sokan magyar konyhának. A mai magyar proletár konyha nem nagy szám.
2017. nov. 30. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
49%

a gulyás akkor is magyar meg a halász leveink.

külföldön is a magyar rkonyhánál simán ezt adják.

2017. nov. 30. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!