Van még valaki aki magyar de egyszerűen undorodik a magyar konyhától? A sok hagyma, olaj, rántás és egyéb gusztustalanságok?
Magyar anya jol foz, de a nagymama sutejenel semmi sem jobb. Ugyan igy van az olaszoknal is. a MAMMA tesztaja a legjobb.
Es igen az a franya zsiiir! Meg a palacsinta is finomabb, ha zsirban sutik (husokrol mar nem is beszelve).
Én nem undorodom, de havi 1x ha tipikus magyar kaját készítek.
Rettentő unalmas és fantáziátlan. A legtöbb család ugyanazt a pár ételt váltogatja. Pörkölt, rántott hús, fasírt, tészták és agyon rántásozott főzelékek. Brrr.
A magyar konyha most is változatos, csak legyen ideje, türelme, pénze az embereknek megcsinálni egy receptet. Mindenki rohan mindenhova vagy épp nincs kedve/pénze bajlódni egy bonyolultabb recepttel, pedig ugyanúgy léteznek mint eddig. Az alapanyagok és a receptek megvannak, ha drágábbak is vagy több időbe kerül megcsinálni őket, mint a most köztudatban lévő magyar konyhás receptek. Tehát nem a konyhával van baj hanem azzal hogy nem vagyunk hajlandóak több időt/pénzt áldozni a főzésre(van aki lustaságból van aki munka, anyagiak miatt).
A magyaros éttermekben az a felfogás él, hogy az átlagos magyar vendég csak olyat eszik amit otthon is főz nem próbál ki újat, ezért nem is próbálnak változatosabb magyar ételeket főzni csak amit ismernek, viszont a szakácsok megtanulják ezeket a recepteket, de nem főzik mert "nincs rá igény".
Panaszkodsz a magyar konyháról, de belekezdtél egy másfajta receptbe, más alapanyagokkal az általad felsoroltakon kívül? Kerestél egyáltalán más receptet vagy új hozzávalókat? Egy szép, összetett több órás bármit is? Ha érdekelnek ilyenek ajánlom a Pető Gyula féle ételkészítési ismeretek könyvet, ez a régi tankönyv szakácsoknak, most ennek az újított verziójából tanulnak ami már kisebb :/
"Kerestél egyáltalán más receptet vagy új hozzávalókat? Egy szép, összetett több órás bármit is? "
Nincs kedvem, időm órákat főzni, csak kivételes alkalmakkor. Inkább maradok a reform és mediterrán kajáknál :) , de majd keresek valamit, ha ihletem lesz :)
a gulyás akkor is magyar meg a halász leveink.
külföldön is a magyar rkonyhánál simán ezt adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!