Mi értelme étterembe menni?
Imádok főzni. De van pár olyan étel, amit nem fogok nekiállni itthon csinálni, mert egyszerűen rohadt sok munka, vagy nagyon spéci dolgok kellenek hozzá. Nekem nem éri meg egy ételt 3 napig főzni.
Viszont az ázsiai kaják jelentős része nem akkora dolog, mint ahogy sokan gondolják. Csípős-savanyú levest, wokos cuccokat, thai és japán curryt, yakisobát stb. sokat csinálok, semmi extra nincs bennük.
10: Ez nem igaz. Nem lehet 1 hetes sem, nem ám több hetes. Nekem apukám szakács volt. Elég szigorú szabályok vannak. A kész, egytálételeknél is megvan határozva, hogy mennyi időt állhat.
Egyébként meg van, amit nem is lehet előre elkészíteni.
Pl. az én kedvencem a bélszín steak. Szerinted azt hogyan csinálják meg napokkal, hetekkel előtte :D
Lekopogom, még sose kaptam gyomorrontást sehol, pedig rendszeresen eszem étteremben az országban is mindenfelé, és külföldön is. Nem gondolom, hogy általános lenne, hogy ne tartanák be a szabályokat.
Hatalmas feelingje van.
Ahogy kortyolom a sört, beszélgetünk, eleve végre kicsit leültünk, aztán jön a kaja, nem vagyok nagy gourman, sőt, de azért általában olyasmit rendelek, amihez a hétköznapokban hozzá se jutnék és általában ezek halételek. A dolog vicce, hogy nem szeretem a túl sós ételeket és a halételeket pont erősen sózzák általában.
Utána még egy kis sör, néha a többiek isznak egy kis kávét is, aztán uccu folytatni a városnézést.
A család (=apa, a párja, akivel nem él együt és én) sajnos nem olyan, pedig apa párjáról terhet venne le és hangulata lenne, mert ünnepkor ugyanúgy ülni apámnál, mint máskor, snassz. Pláne láncdohányzik bent és ivászat is van, amit erőltet.
Egyébként boltba csak csokiért járok, kisboltba, és 60%-ban home office-ban vagyok. :'D
Na ezt a válaszomat mi a halál f...ért tudtátok lepontozni? Édes f...om.
Ha irigyeltek, tanuljatok meg pénzt beosztani meg normális munkát vállaljatok (kiv pedagógusok, tűzoltók stb, mert azok normális hivatások...
Ne keress logikat. Valaki csak legorget es nyom egy pirosat anelkul, h elolvasna...
Semmi ertelme ennek az ertekelesnek.
Ha otthon főzöl, akkor ki kell találnod, mit akarsz főzni, be kell vásárolnod, el kell készítened, közben az edényeket elmosogatni, a szemetet eltüntetni, esetleg normálisan tálalni, aztán ha megetted, akkor a tányért elmosogatni. Ha többen vagytok, akkor vagy mindenkinek ugyanazt kell ennie, vagy többfélét kell főzni.
Ha étterembe mész, akkor mindezt elfelejtheted. Nem feltétlenül az éhséged csillapításáért mész oda, mert azt megtehetnéd egy szendviccsel is, hanem mert kényelmesebb, egyszerűbb, és kiszolgálnak téged.
Nyilván drágább az étterem, mert az otthon készített kaja esetében nem fizetsz magadnak munkabért, nem számolod hozzá a konyhád bekerülési és üzemeltetési költségét (ami egyébként arányaiban is sokkal alacsonyabb, mint egy étteremben, mert neked nem kell például a húst és a zöldséget külön hűtőben tárolnod), egy csomó adóféle nem jön képbe, és még ezer dolgot felsorolhatnék.
Viszont ha túl drága neked az étterem, akkor persze, hogy nem eszel ott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!