Miért árt meg nekem a lángos?
Maximum fél lángost szoktam megenni egyszerre, szóval nem sokat. Mégis ezután olyan érzésem van, mintha nem tudnám megemészteni.
Mintha műanyagot ettem volna.
Nagyon szeretem a lángost, évekkel ezelőtt még nem volt semmi bajom tőle, de most nem merek venni sehol, mert megárt.
Beszéltem most egy barátnőmmel, aki néhány éve dolgozott egy lángosos vállalkozónál. A piacokon árulták a lángost.
Érdekes dolgot mesélt.
Azt mondta, hogy ott helyben keverték be a tésztát. A tulajdonos hozott egy jelöletlen, átlátszó zacskóban valamilyen fehér port és megmondta, hogy hány kanállal tegyenek ebből a tésztába.
Kérdezték, hogy mi ez? Azt mondta: "Jobb, ha nem tudjátok. És ne egyetek belőle. Akkor sem, ha a nap végén marad a tésztából. Azt dobjátok ki."
Belekeverték a tésztába és a lángosok sokkal nagyobbak és puhábban lettek tőle.
Soha nem tudták meg, hogy mi volt az a fehér por. Biztos, hogy nem szóda bikarbóna, mert az nem ártalmas, ez miatt nem mondta volna a tulajdonos, hogy ne egyék meg.
10.-es: Valószínű, hogy az előző napon sütött kihűlt, kiszáradt és újra melegített (forró olajba dobták) lángost kaptátok.
Egyszer a Gyáli piacon a családom minden tagja kapott ilyen vékony és kőkemény lángost. Kopogtattunk vele a pult fém lapján és megkérdeztük, mi ez?
Vissza adták a pénzünket.
Savas leszek a langostol, a nyaralást is tönkre tette.
Viszont imádom sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!