Miért árt meg nekem a lángos?
Maximum fél lángost szoktam megenni egyszerre, szóval nem sokat. Mégis ezután olyan érzésem van, mintha nem tudnám megemészteni.
Mintha műanyagot ettem volna.
Nagyon szeretem a lángost, évekkel ezelőtt még nem volt semmi bajom tőle, de most nem merek venni sehol, mert megárt.
Nem zsírosabb, mint régen volt. Ugyan olyannak tűnik, mint régen. Talán egy kicsit puhább. Lehet, hogy tesznek bele valamit?
Én nem nyelem! Pici darabokat eszek és jól megrágom.
Isztok melle zero kaloria/cukor kolat vagy pepsit es kesz maris boven emesztheto, majd rogton kaja utan szodabikarbonaval oblogettek 1 percig es kesz.
Refluxosokat kiveve, mert azoknak ha meg fokhagyma is van rajta az meggazabb, mert nekik a kola is rossz, a nehezen emesztheto kaja is rossz, az olajos kaja is rossz, szoval kb. minden ami egy langosban van tejfol, sajt, olaj, tesztaja, kolaval brutalisan rossz es a nyelocsovedet nem fogja kimelni, es mivel PPI-t szedsz, lassabban emeszted mert kevesebb a gyomorsavad, egy ember emeszti 1 oran at, utana 1 oran at megy a duodenumba (vekonybel felso resze) ahol megint magas a pH a PPI miatt. Nehezebb lebontas.
Szoval amit egy normalis ember normalis langost megeszik es megemeszti az kb a nehezsege miatt 2 ora helyett 3 ora, egy refluxosnak meg kb 5 - 6 ora ha nem tobb. Es kozben este majd jon a kinlodas amikor jon fel a gyomorsav, meg napkozben is mar.
Mert iszonyú olajos.
"Nem zsírosabb, mint régen volt."
Te viszont öregebb vagy, mint régen, kevésbé bírod már a nehéz ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!