Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hálapénz után nem lehetne a...

Hálapénz után nem lehetne a borravalót is betiltani?

Figyelt kérdés
Ugy érzem hogy kötelező adni. Pedig a legtöbb ember csak azért ad mert "illik". A borravalónak nem ez lenne a lényege. A pizza futárnak múltkor kellett fizetnem 4900 ft ot adtam 5000et de láttam hogy húzta a száját, keveselte. Ha rajtam múlna betiltanám mindenhol. A munkáltatók adjanak rendes bért a dolgozóknak, adják annyiért a pizzát amiből fedezni tudják a kiadásaikat. Inkább kérjenek el 5500at 4900 helyett, most komolyan nekem van bűntudatom amiérz nem adtam többet? A hálapénzről ne is beszéljünk, az is egy baromság, talán 10ből 1 orvos érdemelné meg igazán. Nyilván ennél több kap sajnos.

2023. júl. 4. 03:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%
Ha betiltják a borravalót, nem tudod az elégedetlenséged kifejezni azzal, hogy nem adsz. Vagy reklamálsz (többnyire nem), vagy marad a rossz szájíz.
2023. júl. 4. 22:52
 12/15 anonim ***** válasza:
14%

Amúgy szervízdíj esetén is elvárják sok helyen. Durva sz4rok, köszönni se tudnak, de tartják a markukat.

Legalább ha "megdolgoznának" (nem úgy bánnának a fizető vendéggel, mint a darab sz4rral) a borravalóért, akkor nem sajnálnám odaadni.

2023. júl. 6. 12:41
 13/15 anonim ***** válasza:
73%
#12 A szóhasználattól eltekintve egyetértek.
2023. júl. 7. 07:53
 14/15 anonim ***** válasza:
79%
#12 Látom, új vagy ezen az oldalon. Még nem tanultad meg, hogy a VENDÉGLÁTÓSOKAT csak hódolat illeti, nem bírálat.
2023. júl. 7. 09:46
 15/15 anonim ***** válasza:
35%
A legritkább esetben adok borravalót. Egyedül a pizzafutárnak szoktam, mert azok leadják a drótot egymásnak és leköpködnék a pizzámat.
2023. júl. 18. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!