Nagy baj ha kártyával fizetek étteremben és nem adok borravalót ?
Figyelt kérdés
2023. máj. 31. 20:25
1/12 anonim válasza:
Ha alapból van szervizdíj, szerintem nem, de ha nincs, én szoktam adni egy kis készpénzt a pincérnek.
2/12 anonim válasza:
Ha nem önkiszolgáló és nincs szervizdìj a számlában, akkor kérem, hogy 10% borravalót írjanak hozzá. Akkor, ha elégedett voltam az étellel és a kiszolgálással.
3/12 anonim válasza:
#2 Egy étteremben jártam úgy, hogy azt mondták, ezt a számlázási rendszerük nem teszi lehetővé. Se könyvelő, se informatikus nem vagyok, nem értem miért. Ez 4-5 éve történt, akkor nem volt nálam apró. Azóta nem jártam így , de viszek magammal a "biztonság kedvéért" némi aprót. Egyébként a borravaló adható és NEM jár.
4/12 anonim válasza:
Sok ismerősömtől hallom, hogy ha kártyával fizet, nem ad borravalót, akkor sem, ha nincs szervízdíj.
5/12 A kérdező kommentje:
"Egyébként a borravaló adható és NEM jár."
na hagyjuk már...
2023. máj. 31. 21:50
6/12 anonim válasza:
#5 Ne hagyjuk! tudomásul kell venni, hogy nem jár, a fizetés jár.
7/12 anonim válasza:
Nem baj, de a pincernek a kezebe nyomd, tehat ne a pultnal. Ez oneki jar zsebbe.
8/12 anonim válasza:
Én nem szoktam borravalót adni. Egy szolgáltatást veszek igénybe aminek része, hogy kihozzák az asztalomhoz az ételt én pedig kifizetem érte a kiírt árat. Ha ebből nem telik a pincérek megfizetésére akkor emeljenek árat.
10/12 anonim válasza:
Sok helyen megkaplyák az online fizetés után is a borravalót.
Ha ízlett minden és nincs szervízdíj illene valamennyit adni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!